• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Kan je een allergie hebben voor arganolie?
allergisch voor Arganolie

Kan je een allergie hebben voor arganolie?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Arganolie wordt door veel mensen gezien als een wondermiddel. Je kunt het namelijk overal voor gebruiken: voor je haar, je huid, je nagels en je kunt het zelfs gebruiken om mee te koken!

Je zou bijna denken: een olie die zo multifunctioneel en krachtig is.. wie wil dat nou niet? Nou, mensen met een allergie! Het kan namelijk voorkomen dat je allergisch bent voor arganolie. En dan is het natuurlijk minder slim om deze olie te gebruiken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Arganolie om te eten of om te smeren

Zoals je hierboven kan lezen kan je arganolie gebruiken voor cosmetische doeleinden, maar ook om mee te koken. Daardoor vraag je je wellicht af of je arganolie beter kan smeren of kan opeten.

In principe is het allebei goed voor je. Er is aangetoond dat het eten van arganolie de kans op hart- en vaatziekten kleiner kan maken. Arganolie gebruiken in je gerechten heeft dus een positieve uitwerking op je gezondheid.

Daarnaast wordt arganolie al eeuwenlang gebruikt om haar, huid en nagels gezond en mooi te houden. Als je de arganolie hiervoor wilt gebruiken zal je het product moeten smeren.

Je kunt het dus zowel eten als smeren, maar let er dan wel op dat je dan de juiste soort arganolie hebt. Er zijn namelijk twee verschillende soorten. Culinaire arganolie is geschikt om mee te koken en cosmetische arganolie is bedoeld voor de buitenkant van je lichaam en je haar.

Het verschil tussen culinaire en cosmetische arganolie

Het verschil tussen de culinaire arganolie en de cosmetische arganolie is de manier waarop het geproduceerd is. Bij de culinaire arganolie worden de noten van de vrucht geroosterd, voordat de olie er uit wordt geperst. Hierdoor krijgt de olie een lekkere nootachtige smaak die hem erg geschikt maakt voor consumptie. Tegelijkertijd zorgt dit er echter ook voor dat een aantal waardevolle eigenschappen verloren gaan.

De olie die bedoeld is voor je haar, je huid en je nagels wordt direct geperst. Dus zonder de noot eerst te roosteren. Op deze manier blijven alle waardevolle vitaminen en mineralen behouden.

Allergisch voor arganolie

Je kunt in zeer uitzonderlijke gevallen helaas een allergische reactie krijgen van arganolie. Dat geldt zowel voor de culinaire als de cosmetische arganolie.

Soms is je huid het gewoon niet eens met het product dat opgesmeerd wordt. Het kan dan zijn dat deze vervelend reageert op de olie. Je kunt dan last krijgen van bultjes, rode vlekken of jeuk. Dit kun je niet van tevoren weten, dus de enige manier om hier achter te komen is door het gewoon uit te proberen. Als je ook van andere oliën een allergische reactie krijgt, weet je dat dat bij arganolie ook zou kunnen gebeuren. De kans is dan groot dat je huid simpelweg niet goed tegen olie kan.

Notenallergie? Pas dan op

Wanneer je allergisch bent voor noten is het verstandig om voorzichtig te doen met arganolie. Mensen met een notenallergie hebben namelijk ook vaker een allergie voor arganolie. Dat betekent overigens niet dat dat bij iedereen zo is. Het beste is om het gebruik van arganolie gewoon voorzichtig uit te proberen.

Kleine kans op arganolie allergie

Gelukkig is de kans dat je een allergische reactie van arganolie krijgt heel erg klein. Dat komt omdat het een natuurlijk product is. Er worden dus, als je kwalitatieve en pure olie hebt, geen andere stoffen aan toegevoegd die voor irritaties of reacties kunnen zorgen. Hierdoor is het voor erg veel mensen het perfecte product.

Ga alleen voor 100% pure arganolie

We schreven het al: het is belangrijk dat je kwalitatieve en pure arganolie gebruikt. Alleen 100% pure arganolie is 100% biologisch en natuurlijk. Bespaar alsjeblieft niet op goedkopere producten, want de kans is groot dat deze vol zitten met allerlei overbodige toevoegingen. Deze toevoegingen zijn niet zo krachtig als arganolie, en soms zelfs schadelijk voor je huid!

Geen verwarring

Wanneer je net begint met het smeren van arganolie, kan het zijn dat je hier een reactie op krijgt. Maar let op: dat hoeft niet per se een allergische reactie te zijn. Het kan prima zijn dat je huid hier gewoon even aan moet wennen. Dat is immers vaak het geval met cosmetica producten.

Heb je een gevoelige huid? Begin dan gedoseerd met de arganolie en bouw het gebruik rustig op. Je zal naar verloop van tijd merken dat je huid, haar en nagels mooier en gezonder worden.

Gebruik deze kortingscode: allergie10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode allergie10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt.Op die manier maak je de kans op een allergische reactie zo klein mogelijk. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.