Arganolie van de
allerbeste kwaliteit.

Gratis bezorging bij
orders vanaf 50 euro.

Voor 16:30 besteld?
Volgende dag geleverd.

45 dagen retourneren.
Zonder vragen.
Home | Wil je arganolie bewaren? Lees hier alles over de houdbaarheid
Wat is de houdbaarheid van Arganolie

Wil je arganolie bewaren? Lees hier alles over de houdbaarheid

Tags: | ⏱ Leestijd: 3 minuten

Als je voor het eerst arganolie koopt, kan de prijs je in eerste instantie misschien een beetje afschrikken. Het is namelijk best een prijzige olie, zeker wanneer je hem vergelijkt met andere oliën zoals kokosolie. Arganolie is prijzig om verschillende redenen. Het is een een schaars product en het zit boordevol goede stoffen waardoor het hartstikke goed voor je is. Als je dus zo’n kostbaar flesje hebt bemachtigd, wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk bewaren. Als je dat niet doet, kan dit namelijk ten koste gaan van de olie. Gelukkig is arganolie lang houdbaar en tegen de tijd dat de kwaliteit van het product achteruit gaat, heb jij hem waarschijnlijk al lang op. Hoe je het beste je arganolie kunt bewaren, lees je hier.

Hoe lang is arganolie houdbaar

Laten we het eerst hebben over hoe lang arganolie houdbaar is. Hoe lang dit Marokkaanse goud namelijk precies houdbaar is, is niet bekend. Nadat de olie gemaakt is, is hij nog zeker 24 maanden houdbaar, vaak zelfs nog langer. Het is hierbij wel erg belangrijk dat je de olie bewaart op een koele en donkere plek. De kwaliteit van de olie zal na deze eerste 24 maanden wel achteruit gaan. Hij zal echter niet bederven. Door de olie koel en donker te bewaren, blijft de kwaliteit optimaal behouden.

Als je arganolie koopt bij een goede handelaar, is de olie ook na de productie meteen opgeslagen in een donkere en koele ruimte. Hierdoor blijft de temperatuur van de olie altijd hetzelfde, ook wanneer de temperatuur buiten verandert. Op deze manier kan de olie zo vers mogelijk geleverd worden. Arganolie is natuurlijk een natuurproduct. Hierdoor kan het niet te veel blootgesteld worden aan zonlicht. Dit heeft namelijk een negatieve invloed op de houdbaarheid van de olie.

Onder de ideale omstandigheden kan arganolie tot wel zes jaar lang goed blijven. Hij moet dan wel meteen na de persing goed op worden geslagen. De gemiddelde houdbaarheid is echter een stuk korter, namelijk zo’n twee jaar. Wanneer je de arganolie echter met enige regelmaat gebruikt, zal hij tegen die tijd allang op zijn. Door elke dag een aantal druppels toe te voegen aan je dagcrème of door van tijd tot tijd een haarmaskertje te maken van arganolie, heb jij binnen twee jaar waarschijnlijk alweer een nieuw flesje nodig. Hoe lang de olie precies houdbaar is, staat meestal aangegeven op de verpakking van het product. Als je de arganolie heel zorgvuldig bewaart, kun je hem vaak nog wel langer gebruiken dan de datum die aangegeven staat op het flesje.

Een klein flesje

Twijfel je toch of je binnen de twee jaar de olie op kunt krijgen? Voor sommige mensen kan dit nog best lastig zijn, zeker wanneer je de olie niet heel intensief gebruikt. In dat geval kun je het beste kiezen voor het kleinste flesje dat je kunt vinden. Op deze manier is je olie natuurlijk sneller op en voorkom je dat de kwaliteit van het product achteruit gaat. In dit geval kun je gewoon weer een nieuw flesje kopen en heb je dus opnieuw twee jaar de tijd om de olie te gebruiken. Je hoeft dan ook niet te letten op de houdbaarheid en of je de olie wel snel genoeg op kunt maken.

In de koelkast

Arganolie hoeft niet per se in de koelkast te worden bewaard, maar het is wel een mogelijkheid. Houd er wel rekening mee dat er dan een soort vlokken in de olie kunnen komen. Dit is niet erg en het beschadigt de olie niet. Je kunt hem dus nog gewoon gebruiken als er blokken in de olie zitten. De reden dat er vlokken ontstaan wanneer je hem in de koelkast bewaart, is omdat de olie dan niet honderd procent gefilterd is. Dit zegt echter niets over de kwaliteit van het product. Als je de olie een tijdje buiten de koelkast bewaart, zullen de vlokken ook gewoon weer oplossen en ziet de olie er weer precies hetzelfde uit als wanneer je hem kocht.

Let er wel op dat je de olie ook weer niet te koud kunt bewaren. Zo mag je koelkast niet kouder zijn dan zeven graden. Als de arganolie onder de zeven graden wordt, is dat namelijk ook weer niet goed. Het is sowieso het beste om de olie niet te vaak te verplaatsen, maar hem gewoon altijd op dezelfde plek te bewaren. Zo schommelt de temperatuur het minste en blijft de olie zo lang mogelijk houdbaar.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Arganolie met aloë vera gebruiken

Arganolie met aloë vera gebruiken

Heb je je huid verbrand in de keuken of in de zon? Heb je een hele droge huid en dof haar of kunnen je huid en haar gewoon wel wat extra verzorging gebruiken? Er zijn verschillende middeltjes die je hierbij kunnen helpen. Je kunt hiervoor natuurlijk naar de...

Waaraan kun je pure arganolie herkennen?

Waaraan kun je pure arganolie herkennen?

Arganolie is een honderd procent natuurlijke olie die je kunt gebruiken voor je huid, haar en nagels. Helaas is het ook een vrij dure olie, zeker wanneer je hem vergelijkt met andere oliën. Hierdoor komen er vaak ‘neppe’ arganoliën op de markt. Deze zijn dan...

De geur van arganolie.. hoe ruikt dit product?

De geur van arganolie.. hoe ruikt dit product?

Voordat je een olie gaat kopen die je wil gebruiken voor je huid en haar, is het natuurlijk wel handig om te weten hoe deze ruikt. Je smeert het immers op je lichaam, dus dan is het wel zo handig als deze geur ook een beetje aangenaam is. Niemand zit immers...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €50,-?
Dan bezorgen we gratis.

Morgen in huis

Bestel voor 16:30 en ontvang je
pakket de volgende dag.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.

Toegevoegd aan winkelmand 🎉
0