• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Wil je arganolie bewaren? Lees hier alles over de houdbaarheid
Wat is de houdbaarheid van Arganolie

Wil je arganolie bewaren? Lees hier alles over de houdbaarheid

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Als je voor het eerst arganolie koopt kan de prijs je in eerste instantie misschien een beetje afschrikken. Het is namelijk best een prijzige olie. Zeker wanneer je hem vergelijkt met andere oliën zoals kokosolie of castorolie. Arganolie is prijzig om verschillende redenen. Het is een een schaars product, de productie is arbeidsintensief en het zit boordevol goede stoffen waardoor het ontzettend goed voor je is.

Als je dus zo’n kostbaar flesje hebt bemachtigd wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk bewaren. Als je dat niet doet, kan dit namelijk ten koste gaan van de olie. Gelukkig is arganolie lang houdbaar en tegen de tijd dat de kwaliteit van het product achteruit gaat, heb jij hem waarschijnlijk al lang op. Hoe je het beste je arganolie kunt bewaren, lees je in dit artikel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Hoe lang is arganolie houdbaar

Laten we het eerst eens hebben over hoe lang arganolie houdbaar is. Om direct met de deur in huis te vallen: nadat de olie gemaakt is, is hij nog zeker 24 maanden houdbaar. In veel gevallen zelfs nog langer, maar we adviseren je om de termijn van 24 maanden aan te houden. Het is hierbij wel belangrijk dat je de olie bewaart op een koele en donkere plek. Door de olie koel en donker te bewaren, blijft de kwaliteit optimaal behouden. De kwaliteit van de olie zal na deze eerste 24 maanden licht achteruit gaan. Hij zal echter niet bederven.

Beste houdbaarheid: arganolie koel en donker bewaren

Als je arganolie koopt bij een goede handelaar, zoals bij Arganolie Wereld, is de olie ook na de productie meteen opgeslagen in een donkere en koele ruimte. Hierdoor blijft de temperatuur van de olie altijd hetzelfde, ook wanneer de temperatuur buiten verandert. Op deze manier kan de olie zo vers mogelijk aan klanten zoals jij geleverd worden. Arganolie is natuurlijk een 100% natuurproduct. Hierdoor kan het niet te veel blootgesteld worden aan zonlicht. Dit heeft namelijk een negatieve invloed op de houdbaarheid van de olie.

Onder de ideale omstandigheden kan arganolie tot wel zes jaar lang goed blijven. Hij moet dan wel meteen na de persing goed op worden geslagen. De gemiddelde houdbaarheid is echter een stuk korter, namelijk zo’n twee jaar. Wanneer je de arganolie met enige regelmaat gebruikt zal hij tegen die tijd allang op zijn. Door elke dag een aantal druppels te gebruiken voor de verzorging van je huid, haar en nagels heb jij binnen twee jaar waarschijnlijk weer een nieuw flesje nodig.

Twijfel je? Neem een kleiner flesje

Twijfel je toch of je binnen twee jaar jouw flesje arganolie op kunt krijgen? In dat geval kun je het beste kiezen voor een kleiner flesje. Op deze manier is je olie natuurlijk sneller op en voorkom je dat de kwaliteit van het product achteruit gaat. In dit geval kun je gewoon weer een nieuw flesje kopen en heb je dus opnieuw twee jaar de tijd om de olie te gebruiken. Je hoeft dan ook niet te letten op de houdbaarheid en of je de olie wel snel genoeg op kunt maken.

Anderzijds zijn grote verpakkingen relatief goedkoper dan kleine verpakkingen. Voor de portemonnee zijn grotere flesjes dus in principe voordeliger. De keuze hierin zal je uiteindelijk natuurlijk zelf moeten maken.

Je arganolie blijft goed bewaard door onze flessen

Natuurlijk moet je zelf zorgen dat je arganolie goed bewaard wordt. Maar wij hebben ook al wat voorzorgsmaatregelen genomen op het gebied van houdbaarheid. Zo zorgen we dat de olie in de allerbeste kwaliteit bij jou komt. Eigenlijk hoef jij het alleen nog maar donker weg te zetten.

Benieuwd wat we allemaal doen om je arganolie optimaal te houden? Hieronder delen we een kleine opsomming van de maatregelen die we hebben genomen:

  • We kopen onze arganolie relatief klein in, zodat jouw olie altijd zo vers mogelijk bij de arganolie producent vandaan komt.
  • Onze producent bewaard de olie donker en gekoeld en verscheept de olie in afgedichte vaten.
  • Onze voorraad arganolie wordt bewaard op een koele, donkere plek zonder invloeden van buitenaf.
  • We gebruiken flessen van melkglas. Melkgas is minder transparant dan normaal glas, waardoor lichtbronnen minder invloed hebben op de olie.
  • Onze afgevulde flessen, die klaar zijn voor de verkoop, worden ook weer op een koele, donkere plek bewaard voordat ze naar jou toe gestuurd worden.

In de koelkast bewaren? Dat hoeft niet persé

Veel mensen vragen zich af of je arganolie in de koelkast moet bewaren. Ons antwoord: dat hoeft niet per se maar het is wel een mogelijkheid. Maak je hier echter niet al te druk om. De meeste klanten bewaren onze producten in hun badkamer. Ook daar blijft de arganolie ±2 jaar goed.

Bewaar je jouw arganolie toch in de koelkast? Houd er dan wel rekening mee dat er een soort vlokken in de olie kunnen komen. Dit is niet erg en het beschadigt de olie niet. Je kunt hem dus nog gewoon gebruiken. De reden dat er vlokken ontstaan wanneer je hem in de koelkast bewaart, is omdat de olie dan niet honderd procent gefilterd is. Dit zegt niets over de kwaliteit van het product. Als je de olie een tijdje buiten de koelkast bewaart, zullen de vlokken gewoon weer oplossen en ziet de olie er weer precies hetzelfde uit als wanneer je hem kocht.

Let er wel op dat je de olie ook weer niet té koud kunt bewaren. Zo mag je koelkast niet kouder zijn dan zeven graden. Als de arganolie onder de zeven graden komt heeft is dat niet bevorderlijk voor de kwaliteit. Het is sowieso het beste om de olie niet te vaak te verplaatsen, maar hem gewoon altijd op dezelfde plek te bewaren. Zo schommelt de temperatuur het minste en blijft de olie zo lang mogelijk houdbaar.

Gebruik deze kortingscode: houdbaarheid10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode houdbaarheid10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.