• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Arganolie en lavascrubsteen tegen eelt en ruwe huid
arganolie droge huid

Arganolie en lavascrubsteen tegen eelt en ruwe huid

Tags: arganolie | hydratatie | lava scrubsteen | lavascrubsteen | lavasteen | ⏱ Leestijd: 3 minuten

Ruwe huid en eelt kunnen ongemakkelijk en onaantrekkelijk zijn. Je bent echter niet de enige die er last van heeft! Eelt en ruwe huid zijn veelvoorkomende huidproblemen die onder andere worden veroorzaakt door wrijving en blootstelling aan de elementen.
In dit artikel vertellen we je hoe je je ruwe huid en eeltplekken met twee natuurlijke en effectieve ingrediënten; arganolie en een lavascrubsteen, thuis doeltreffende kan behandelen.

Liever niet lezen? Klik dan op het filmpje onderaan de pagina!

Wat is eelt eigenlijk?

Eelt is een verdikking van de bovenste laag van de huid, de opperhuid genaamd. Het treedt op als reactie op langdurige wrijving, druk of irritatie. Het kan ook ontstaan als gevolg van het dragen van te strakke schoenen of schoenen zonder goede demping. Eelt is vaak te vinden op delen van het lichaam die regelmatig worden blootgesteld aan wrijving, zoals handen, voeten, knieën en ellebogen. Eelt vormt een beschermende barrière om de onderliggende huid te beschermen tegen voortdurende schade. Eigenlijk heel nuttig dus, maar wat kan je doen als je er last van hebt?

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Door een goede verzorging kan je (teveel) eelt en ruwe huid grotendeels voorkomen.
Een van de beste manieren is door je huid goed te hydrateren. Een tweede belangrijke manier is door te exfoliëren.
Je gebruikt daarvoor arganolie en een lavascrubsteen.

Arganolie: Het Vloeibare Goud voor de Huid

Arganolie, ook wel bekend als “vloeibaar goud,” is afkomstig van de Arganboom (Argania spinosa) die alleen in Marokko groeit. Arganolie staat bekend om zijn voedende en hydraterende eigenschappen. Het is rijk aan vitamine E, antioxidanten en essentiële vetzuren die de huid voeden, herstellen en beschermen.

Lavascrubsteen: Natuurlijke Exfoliatie voor Gladde Huid

Een lavascrubsteen, ook wel puimsteen genoemd, is een natuurlijk exfoliërend hulpmiddel dat helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en eelt. Door regelmatig exfoliëren wordt je huid gladder en zachter.

Hoe gebruik je arganolie en lavascrubsteen bij een ruwe huid of eelt?

Stap 1: Bereid het Gebied Voor
Begin met het nat maken van het gebied dat je wilt exfoliëren. Dit kunnen je voeten, ellebogen, knieën of andere ruwe huidgebieden zijn. Je kunt dit doen door te douchen of het gebied enkele minuten in warm water te laten weken.

Stap 2: Maak de Lavascrubsteen Nat
Voordat je de puimsteen gebruikt, maak je deze grondig nat met water. Dit helpt de steen zachter te maken en vermindert de wrijving op je huid.

Stap 3: Zachte Exfoliatie
Wrijf voorzichtig met de natte lavascrubsteen over het vochtige gebied in een cirkelvormige beweging. Oefen niet te veel druk uit, want overmatige druk kan irritatie of schade aan je huid veroorzaken. De textuur van de steen helpt bij het verwijderen van de buitenste laag dode huidcellen en eelt.

Stap 4: Regelmatig Spoelen
Terwijl je de scrubsteen gebruikt, spoel je regelmatig het gebied en de steen zelf af om de geëxfolieerde huiddeeltjes te verwijderen. Dit voorkomt ook ophoping op de steen die de effectiviteit ervan kan verminderen.

Stap 5: Hydrateren
Na het exfoliëren met de lavascrubsteen is je huid waarschijnlijk wat gevoeliger. Breng arganolie aan op het behandelde gebied. Dit zal niet alleen helpen bij hydratatie, maar ook bij het kalmeren van eventuele irritatie die door het exfoliëren kan zijn ontstaan.

Stap 6: Regelmatig Onderhoud en Resultaten
Herhaal deze behandeling eens per week voor optimale resultaten. Na verloop van tijd zul je merken dat je huid gladder en zachter aanvoelt, en dat eventuele eeltplekken verminderen.

Stap 7: Geniet van je nieuwe, stralende huid!

In dit filmpje laten we zien hoe het werkt:

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haarnagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.