• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | 10 feiten en fabels over arganolie
feit fabel arganolie

10 feiten en fabels over arganolie

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Arganolie is een Marokkaans product dat zo’n beetje overal goed voor is. Het is bijvoorbeeld erg waardevol voor je haar, huid en nagels. Dit komt omdat er ontzettend veel stoffen in zitten die goed voor je zijn.

En daarin schuilt ook een probleem. Want omdat de olie voor zoveel dingen goed is, weet je soms niet meer wat je wel en niet moet geloven. Wat is er echt en wat is een fabel? Om een aantal misverstanden uit de wereld te helpen delen we tien feiten en fabels over het Marokkaanse vloeibare goud met je.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Feit: Arganolie is de rijkste natuurlijke olie op aarde

Arganolie wordt niet voor niets een wonderolie genoemd. Het is de meest rijke natuurlijke olie op aarde. Dat komt door het hoge gehalte vitamine E, de krachtige antioxidanten en de essentiële vetzuren die in deze olie te vinden zijn.

Fabel: Arganolie is alleen voor de buitenkant van je lichaam

Dit is helemaal niet waar! Tenminste, dat ligt aan de soort arganolie die je hebt. Er is namelijk een cosmetische arganolie en een culinaire variant. De culinaire variant is dus voor in de keuken en kun je gebruiken om je eten meer smaak te geven. Maar daarnaast heeft de culinaire olie ook gezondheidsvoordelen voor de binnenkant van je lichaam.

Feit: Arganolie kan alleen maar in Marokko worden gemaakt

Arganolie kan inderdaad alleen maar in Marokko gemaakt worden. Nou ja, technisch gezien kan hij ook wel in een ander land gemaakt worden, maar de arganboom kan alleen maar in het zuidwesten van Marokko groeien. Dit heeft te maken met de specifieke woestijngrond die daar te vinden is.

Fabel: Arganolie is geschikt om mee te bakken en braden

Culinaire arganolie is dan wel geschikt om te gebruiken in de keuken, hij is helaas niet goed genoeg om in te bakken en te braden. Dit heeft te maken met de vele essentiële vetzuren die erin zitten. Zo zit er in culinaire arganolie namelijk drie keer meer omega dan in olijfolie. Wanneer arganolie warmer dan zestig graden wordt, gaan de smaak en de belangrijkste voedingsstoffen verloren.

Feit: Arganolie is ook geliefd onder de geiten

De vruchten die aan de arganboom groeien moeten op tijd worden geplukt of opgeraapt worden, omdat ze anders opgegeten worden door geiten. Zij vinden deze namelijk heerlijk!

Fabel: Arganolie is een geschikte vervanger van shampoo

Oke, misschien is arganolie dan toch niet echt overál goed voor. Je kunt arganolie namelijk niet genruiken in plaats van je reguliere shampoo. Shampoo is namelijk een zeep en wordt gebruikt om je haar en je hoofdhuid te reinigen. Arganolie kan dit simpelweg niet goed genoeg doen.

Bovendien moet je arganolie met shampoo uit je haar wassen wanneer je het er echt in masseert, omdat het er anders niet uit gaat. Wel kun je kiezen voor een shampoo waar arganolie in zit of kun je een aantal druppels van de olie toevoegen aan je shampoo.

Feit: Arganolie is een duur product vergeleken met andere oliën

Wanneer je arganolie vergelijkt met andere oliën zoals kokosolie of castorolie, zul je al snel merken dat arganolie een stuk duurder is. Dit komt omdat de arganboom erg schaars is, het een lang proces is om de olie te maken en omdat het een hele rijke olie is van zeer goede kwaliteit.

Fabel: Er is genoeg arganolie op de wereld om eindeloos te kunnen gebruiken

Helaas is dat niet waar. En dat is ook één van de redenen waarom arganolie zo’n prijzig product is. De arganboom is heel schaars en is daarom op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. De Marokkaanse overheid investeert zelfs geld in de Arganstreek zodat er nog genoeg bomen kunnen blijven staan. Daarmee hopen ze de productie voor de komende decennia te waarborgen.

Feit: Je betaalt soms onnodig veel geld voor arganolie

Helaas is dit maar al te waar. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die hun arganolie proberen te verkopen als honderd procent pure arganolie, terwijl het product gewoon aangelengd is met andere stoffen zoals water of een andere olie. Ze laten je dan wel de volle mep betalen voor de arganolie, maar het zit dus veel minder geconcentreerd in de fles waardoor de werking ook een stuk minder is.

Kijk dus altijd naar de ingrediëntenlijst die op de verpakking staat. Hier moet alleen maar argania spinosa op staan. Staan er ook nog andere ingrediënten bij? Dan betaal je onnodig de hoofdprijs voor een kwalitatief matig product.

Fabel: Arganolie is vooral geschikt om in de zomer te gebruiken

Arganolie is goed voor je, ongeacht de tijd van het jaar! Het klopt dat arganolie heel goed voor je is in de zomer. Je huid en haar krijgen dan namelijk veel te verduren omdat ze veel blootgesteld worden aan de zon. Arganolie kan dan een echt redmiddel zijn dankzij de hydraterende werking. Maar in de winter heb je weer andere weersomstandigheden die je huid en haar uitdrogen. Ook dan is arganolie heel fijn!

Gebruik deze kortingscode: fabels10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode fabels10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.