• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Kan arganolie helpen bij het afvallen?
Afvallen met Arganolie

Kan arganolie helpen bij het afvallen?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Bijna iedereen is er in zijn of haar leven (helaas) wel eens mee bezig. We hebben het over afvallen. Een kilootje minder, een maatje naar beneden en ervoor zorgen dat je klaar bent voor de zomer zodat je met een gerust hart je zwemkleding of een rokje aan kan.

Voor de een gaat dat proces iets makkelijker, terwijl het voor iemand anders een echte strijd kan zijn om een paar kilo af te vallen. Er komt bij afvallen ook nu eenmaal veel meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo moet je werken aan je mindset, je voeding en je beweging. En je moet er bijvoorbeeld ook op letten dat je niet zo veel afvalt dat het ongezond wordt.

De hamvraag is: hoe val je het beste en het snelste af, en dan ook nog eens op een gezonde manier? En welke rol kan arganolie spelen bij het kwijtraken van overtollige kilo’s? In dit artikel gaan we dieper op deze vragen in.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Afvallen? Let in eerste instantie op je beweging en voeding

De drie dingen waar je op moet letten wanneer je wil afvallen zijn eten, drinken en bewegen. Wanneer mensen besluiten om af te gaan vallen, richten ze zich vaak primair op het sporten. Ze zijn ineens meerdere dagen te vinden in de sportschool en werken zich helemaal in het zweet. Natuurlijk is sporten ook een onderdeel van afvallen. Beweging is gezond, mits je lichaam het aankan. Rustig opbouwen is absoluut een must. Vooral wanneer je normaal gesproken niet heel veel sport, kan het voor je lichaam heftig zijn om ineens vijf avonden per week in beweging te zijn. De kans dat je dan binnen de kortste keren met een blessure thuis zit is dan redelijk groot.

Voeding is erg belangrijk om af te vallen

In plaats van je volledig te storten op het sporten kan je dit beter gedoseerd, maar langdurig en gestructureerd doen. En daarnaast is het essentieel om beter naar je voeding kijken. Voeding is, naast beweging, een belangrijk element in de strijd tegen de kilo’s. Je moet het zo zien: de hoeveelheid die je moet bewegen wordt voor een groot gedeelte bepaald door wat je eet. Je kan wel elke dag in de sportschool staan, maar als je daarna een blikje cola en een zak chips neemt, zal die sportschool niet heel veel uit maken.

Let er dus op dat je gezond en gevarieerd eet. Hierbij moet je je ook niet blind staren op calorieën. Een handje noten op een dag is namelijk heel gezond. Hier zitten dankzij de vetten in de noten wel veel calorieën in. Zorg dat groenten het grootste gedeelte van je maaltijd zijn en probeer je porties onder controle te krijgen. Een tweede keer opscheppen zorgt er simpelweg voor dat je aankomt. Probeer jezelf aan te wennen dat je niet altijd hoeft te eten tot je helemaal vol zit.

culinaire arganolie gebruiken tijdens het koken

Arganolie bij het afvallen

Maar dan de vraag waar je waarschijnlijk het antwoord op zocht. Kan arganolie helpen bij het afvallen? Het antwoord: indirect kan arganolie zeker bijdragen aan de strijd tegen de kilo’s.

De meerwaarde van arganolie zit vooral in het voedingsaspect. Het eten dat je neemt moet natuurlijk wel lekker blijven. En precies dit is vaak een groot struikelblok bij mensen die af willen vallen. Gezond eten zou saaier zijn en minder smaak hebben dan ongezond eten. Ze lopen er tegenaan dat ze gezonde maaltijden, zoals kip, broccoli en rijst, simpelweg smakeloos vinden. Door een beetje gezonde arganolie toe te voegen zorg je ervoor dat je maaltijd lekker blijft smaken. Het heeft een unieke en heerlijke nootachtige smaak, waardoor je zo’n beetje elk gerecht met een paar druppels al heerlijk op smaak kan brengen.

Arganolie gebruiken voor afvallen met gezonde maaltijden

Zo kun je het aan warme gerechten toevoegen als finishing touch. Of gebruik arganolie als dressing voor je salade. Mensen zijn vaak namelijk bang om een vettige dressing toe te voegen aan hun salade, omdat ze denken dat deze hierdoor ongezonder wordt. Het tegenovergestelde is waar. Door dit soort gezonde vetten is je lichaam veel beter in staat om de voedingsstoffen van je groentes op te nemen. Bovendien zit arganolie boordevol goede stoffen, waardoor het ook nog eens gezond is.

Zo zitten er veel antioxidanten, vitamine E en essentiële vetzuren in. Hierdoor kunnen een hoop vervelende aandoeningen voorkomen worden. Dankzij arganolie wordt je spijsvertering in balans gebracht, je bloedsuikerniveau gestabiliseerd, krijgt je immuunsysteem een boost en je cholesterolgehalte verminderd. Daarnaast draagt het ook bij aan gewichtsverlies. Het helpt dus niet alleen om wat gewicht te verliezen, maar ook om je lichaam gezond te houden.

Gebruik deze kortingscode: afvallen10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode afvallen10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.