• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Welke kleur heeft arganolie eigenlijk?

Welke kleur heeft arganolie eigenlijk?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Arganolie is niet meer weg te denken in de cosmetische wereld. Het wordt tegenwoordig in ontzettend veel haar- en huidproducten gebruikt. En dat is ook niet heel gek. Deze olie heeft namelijk een hele krachtige werking en het hydrateert, voedt, herstelt en beschermt je huid, haar, gezicht en nagels.

Arganolie wordt door veel fabrikanten echter zo vaak gemengd met allerlei toevoegingen, dat je soms niet eens meer weet hoe de pure versie eruit ziet. Welke kleur heeft arganolie namelijk eigenlijk van nature? Daarover vertellen we je in dit artikel graag iets meer.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Arganolie: het vloeibare goud

Arganolie wordt ook wel Marokkaans goud of vloeibaar goud genoemd. En dat is niet voor niks. Het heeft namelijk een opmerkelijke goudgelige kleur. Dankzij deze specifieke kleur is het erg makkelijk om de olie te herkennen. We hebben het dan wel over de koudgeperste variant die gangbaar is voor cosmetische toepassingen.

Hierbij worden de vruchten, die aan de arganboom groeien, opengebroken. Vervolgens worden de pitten eruit gehaald en vermalen, waardoor er een soort pasta ontstaat. Deze pasta wordt dan gemengd met water en door dit samen te kneden, komt de olie tevoorschijn. Deze heeft dus een mooie goudgele kleur.

Arganolie kleur: helder en goud

Daarnaast is de olie ook helder van kleur. Dat komt omdat de olie wordt gefilterd. Als je de olie langere tijd in de kast hebt staan kan het zo zijn dat er wat poederachtig gruis ontstaat op de bodem van het flesje. Dat is helemaal niet erg. Het is een natuurlijk proces, waar de olie kwalitatief niet van verminderd.

Ook kan het zo zijn dat de kleur van de olie wat verandert naarmate hij ouder wordt. Arganolie is uiteindelijk een volledig natuurproduct en dat kan ervoor zorgen dat de kleur elke keer weer een beetje verschilt. Het is dus niet zo dat wanneer de kleur een afwijkt, je direct te maken hebt met een nep product.

De kleur van culinaire arganolie

Cosmetische arganolie heeft dus een goudgele kleur. Maar er is ook nog culinaire arganolie. Dat is een arganolie die je niet moet gebruiken voor je huid of voor je haar, maar juist in de keuken. Culinaire arganolie is heerlijk om te gebruiken als finishing touch bij je vis, je rijstgerecht, als dressing bij je salade of over je ijs.

De twee varianten arganolie verschillen nogal van elkaar als het op kleur aankomt. De culinaire versie is namelijk veel donkerder. Hij is een beetje bruinachtig en daarnaast kan hij ook wat troebel zijn. De verklaring hiervoor is heel logisch. De pitten waar de olie uit geperst wordt, worden bij de culinaire variant geroosterd voordat de olie er daadwerkelijk uit wordt gehaald. Hierdoor krijgen ze dus een donkere kleur, waardoor de olie dat ook krijgt.

arganolie kleur

Lichtere kleur? Pas op voor aangelengde arganolie

Wanneer je arganolie gaat kopen moet je er op letten dat je echt 100% pure arganolie aanschaft. Regelmatig staat er op de verpakking aangegeven dat je te maken hebt met pure arganolie, terwijl dat helemaal niet het geval is. Dit kun je aan twee dingen herkennen: namelijk aan de kleur en aan de ingrediëntenlijst.

Arganolie is van origine goudgeel van kleur. Maar wanneer hij aangelengd is met andere producten wordt deze kleur minder. Vaak wordt er namelijk onder andere water toegevoegd. Je hebt dan dus geen goudgele kleur maar, maar meer een lichtgele kleur. Als je dus arganolie in de winkel ziet staan met een hele lichte kleur kan je beter even doorzoeken.

Check altijd de ingrediëntenlijst

Je kunt voor de zekerheid ook altijd de ingrediëntenlijst even checken. Als het gaat om pure arganolie staat er bij de ingrediënten namelijk alleen maar argania spinosa. Wanneer er ook andere ingrediënten aan het product zijn toegevoegd staan deze dus ook op de lijst. In dat geval weet je direct dat je geen 100% pure arganolie hebt.

De concentratie van arganolie in het flesje is dan veel minder, waardoor het product ook minder van kwaliteit is. Hij heeft dan simpelweg een minder krachtige werking. Hierdoor moet je meer van het product gebruiken terwijl je hier vaak wel dezelfde prijs voor betaalt. Dat is zonde. Trap hier dus niet in!

Gebruik deze kortingscode: kleur10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode kleur10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.