• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Laat je littekens vervagen met behulp van arganolie
arganolie litteken

Laat je littekens vervagen met behulp van arganolie

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Littekens kunnen op verschillende manieren staan en ze komen in veel vormen en formaten voor. Maar hoe groot of klein ze ook zijn, de meeste mensen zijn er niet erg blij mee en willen er graag van af.

Dat gaat helaas niet altijd. De meeste littekens zijn permanent. Maar wist je dat er een middeltje bestaat dat je kan helpen om je littekens langzaam maar zeker te laten vervagen? Dat middeltje is, je raadt het wellicht al.. arganolie.

Wil je weten hoe dat precies zit? Dan ga je dit artikel interessant vinden. Want in dit stuk vertellen we je alles over hoe je arganolie kan inzetten om je littekens mee te bestrijden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Wat is arganolie precies?

Laten we eerst eens kijken naar wat arganolie precies is. Deze olie wordt geperst uit een vrucht die groeit aan de arganboom. Die arganboom groeit uitsluitend in het zuidwesten van Marokko. Op de een of andere manier kan de boom ook nergens anders groeien. Er is al meerdere keren geprobeerd de boom in andere landen te laten groeien, maar altijd zonder succes.

Deze arganbomen worden steeds schaarser. En de arganolie zelf wordt dat dus automatisch ook. Gelukkig investeert de Marokkaanse overheid de jaren veel tijd, moeite en geld in het behouden en uitbreiden van de bomen populatie. Op die manier wordt getracht de productie van arganolie op een hoog peil te houden.

Het proces om de olie uit de vrucht te persen is trouwens ook erg intensief. Dat komt omdat het een handmatige klus is en omdat er veel argannoten nodig zijn om de olie te produceren. Vanwege de schaarste en het intensieve productieproces is arganolie dan ook een vrij duur product. Daar staat wel weer tegenover dat het een ontzettend krachtige werking heeft. Je krijgt dus wel waar voor je geld.

Arganolie zit boordevol goede voedingsstoffen

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat arganolie één van de meest rijke oliën ter wereld is. Het zit vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Die hebben stuk voor stuk allemaal positieve uitwerkingen op je huid, haar en nagels. Zo werkt de olie hydraterend en helpt het om je huid, haar en nagels te beschermen tegen invloeden van buitenaf. En als je huid of haar al beschadigd is kan je arganolie gebruiken om deze te herstellen.

Al die positieve werking in één product. Wat wil je nog meer?

arganolie tegen littekens

Arganolie voor je littekens

Maar je kan arganolie dus ook gebruiken voor het bestrijden van je littekens. Of je nou last hebt van grote of kleine littekens, arganolie kan je helpen om deze littekens te laten vervagen. In sommige gevallen kunnen de kleinere, meer oppervlakkige littekens zelfs helemaal verdwijnen. Daarvoor moet je wel over een langere periode structureel arganolie smeren.

Ingrediënten in de strijd tegen je littekens

Zoals je hierboven al kon lezen werkt arganolie onder andere herstellend. Nu kun je met arganolie nooit garanderen dat littekens compleet verdwijnen, maar het kan wel helpen om ze te laten vervagen. Maar hoe komt dat?

Een van de ingrediënten die hieraan bijdragen zijn de sterolen, die veel aanwezig zijn in deze natuurlijke olie. Sterolen helpt enorm bij een snelle genezing van je litteken. Verder zitten er ook nog prostaglandinen in arganolie. Die helpen om om nieuwe huidcellen te laten groeien zodat je huid sneller geneest. Tot slot zitten er in dit product ook nog squaleen en polyfenolen. Dat zijn twee stoffen die antibacterieel en antiseptisch werken.

De uitwerking van deze ingrediënten

De ingrediënten van arganolie zijn dus krachtig en zorgen ervoor dat littekens vervagen. In sommige gevallen zijn de littekens, na langer en structureel gebruik, zelfs helemaal niet meer zichtbaar.

Littekens gaan, zeker wanneer ze nieuw zijn, regelmatig gepaard met roodheid en jeuk. Ook dit zal afnemen wanneer je regelmatig arganolie gebruikt om je litteken te verzorgen. Dit komt door de sterolen die in de olie zitten. Dit stofje zorgt er voor dat je litteken sneller geneest.

littekens bestrijden met arganolie

Zo moet je arganolie gebruiken voor je litteken

Het klinkt natuurlijk heel logisch om de olie gewoon op het litteken te smeren. En dat is dan ook precies wat je moet doen. Maar er zijn wel een paar dingen die handig zijn om vooraf te weten.

Zo neemt je lichaam de olie het beste op wanneer de huid nog een beetje warm is. De poriën staan dan namelijk wijder open, waardoor de huid de olie optimaal in kan werken. Dit is zeker het geval wanneer je net uit het bad of de douche komt. Maar je kunt ook een warm washandje op je litteken houden om de huid op te warmen, zodat je daarna de olie optimaal kan gebruiken. Beide manieren werken even goed. Je kan dus kiezen wat voor jou het handigste is.

Daarnaast is het in het begin het slimste om de olie ‘s avonds aan te brengen. Op deze manier kan je huid namelijk rustig wennen aan de olie. Als dat goed gaat kan je de olie ook overdag gebruiken. Het is het beste als je de olie al masserend aanbrengt over het litteken, zodat je het goed verdeeld en uitsmeert. Zo weet je zeker dat het hele littekengebied een evenredig deel arganolie krijgt.

Gebruik deze kortingscode: litteken10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? Bijvoorbeeld om littekens te laten vervagen? We got your back! Met de kortingscode litteken10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie producten van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw verzorgingsritueel en om jouw littekens effectief te laten vervagen? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar en nagels gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.