• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Kun je arganolie mengen met etherische oliën?
arganolie mengen met etherische olien

Kun je arganolie mengen met etherische oliën?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je al langere tijd arganolie gebruikt in je verzorgingsroutine zul je alles weten van de positieve uitwerkingen van dit product. Het is onder andere goed voor je huid, je haar en je nagels. Al deze gebieden worden herstelt, verzorgt, beschermt en gehydrateerd. Hierdoor is het een hele fijne en populaire olie om te gebruiken.

Maar dan heb je ook nog andere soorten oliën, namelijk de etherische oliën. Deze zijn heel anders dan arganolie en hebben hun eigen werkingen. Je hebt je misschien wel eens afgevraagd of het mogelijk is om deze etherische oliën te mengen met arganolie. Op die vraag gaan we in dit artikel dieper in.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Wat zijn etherische oliën?

Om te weten of je arganolie en etherische oliën met elkaar kunt mengen is het natuurlijk belangrijk dat je eerst weet wat etherische oliën precies zijn. Een etherische olie is een hele vluchtige olie. Dat wil zeggen dat deze vervliegt in de lucht. Hij verdampt als het ware gewoon. Door deze verdamping, oftewel het vervangingsproces, kun je de geur van de olie heel goed opmerken. De olie wordt dus vooral gebruikt om de geur te prikkelen. Zo wordt het gebruikt in parfum en wordt het toegevoegd aan massageolie, badschuim of zelfs in de keuken.

De kenmerken van etherische olie

Etherische oliën worden geperst uit plantaardig materiaal en ze hebben allemaal hun eigen unieke en geconcentreerde samenstelling. Ze hebben ook allemaal hun eigen specifieke werking. Dit komt omdat elke olie een ander chemotype, geografische oorsprong en kenmerkende teelt- en extractiewijze heeft.

Andere benamingen voor deze etherische oliën zijn aromatische olie of essentiële olie. Het wordt aromatische olie genoemd omdat het een sterke geur heeft die meestal als prettig wordt ervaren. Essentiële olie is iets minder logisch omdat de olie niet bepaald essentieel is. Hij kan wel prettig zijn en een heilzame werking hebben, maar het is zeker niet essentieel. De naam essentiële olie is afgeleid van het engelse woord ‘essence’, wat geur betekent. 

arganolie mixen etherische olie

Waarom arganolie mengen met etherische oliën

Arganolie heeft van zichzelf niet bepaald een hele aangename geur. De geur is ook niet onaangenaam, maar etherische olie ruikt absoluut lekkerder. Daarom kan het voor sommige mensen fijn zijn om deze olie te mengen met etherische oliën die lekker ruiken. Je kunt arganolie gewoon mengen met deze etherische oliën.

Er zijn verschillende redenen om dit te doen. Zo kun je het gewoon doen als je van de geur wil genieten, maar etherische oliën kunnen ook een verzachtende werking hebben. Etherische oliën zijn heel geconcentreerd en daarom kun je deze beter verdunnen met een andere olie voordat je ze op je huid wil gebruiken. Dit doe je door de olie te mengen met een draagolie zoals arganolie. 

Arganolie mengen met etherische oliën doe je zo

Wanneer je nog nooit etherische oliën aan arganolie hebt toegevoegd is het verstandig om eerst een kleine test uit te voeren, voordat je aan de slag gaat. Zeker wanneer je last hebt van een gevoelige huid of een bepaalde allergie is dit erg verstandig. Zo voorkom je namelijk dat je veel van je kostbare arganolie verspilt door deze te mengen met een olie waar je eigenlijk helemaal niet tegen kunt.

Meng een klein beetje van de etherische olie met wat arganolie en doe een druppel op een watje. Druk deze in een lichaamsplooi, bijvoorbeeld in de elleboog of aan de binnenkant van de arm. Plak er vervolgens een pleister overheen zodat water niet op deze plek kan komen en laat het 24 uur zitten. Als er geen reactie optreedt kun je deze combinatie met een gerust hart gebruiken. Wanneer je wel een vervelende reactie krijgt kun je deze combinatie dus beter niet gebruiken.

Mixen? Gebruik een draagolie

Wanneer je een etherische olie wil mengen met een andere olie, moet dit wel een draagolie zijn. Dit zijn plantaardige oliën die weinig tot geen geur hebben. Een perfect voorbeeld hiervan is arganolie. Het wordt puur en alleen gebruikt om de essentiële olie te verdunnen omdat deze zeer geconcentreerd is. Ze zijn niet vluchtig zoals etherische oliën dat wel zijn. Door deze te verdunnen, kunnen ze beter opgenomen worden in je huid.

Let er wel op dat je echt honderd procent pure arganolie gebruikt. Als dit niet het geval is kan de kracht van de etherische olie verloren gaan en zullen de oliën ook minder goed met elkaar mengen. Wanneer je etherische oliën wil mengen met arganolie, is de arganolie dus de draagolie.

Gebruik deze kortingscode: etherisch10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode etherisch10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.