• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Arganolie tegen een prikkelende, jeukende baard
Argan olie in de strijd tegen een jeukende en prikkelende baard

Arganolie tegen een prikkelende, jeukende baard

Tags: | ⏱ Leestijd: 7 minuten

Een jeukende of prikkende baard is erg vervelend. Het kan zelfs zo irriteren dat je besluit om je baard toch maar niet te laten groeien. Hoe zonde is dat? Want met de juiste producten en verzorging hoef je hier helemaal geen last van te hebben.

Hoe komt het dat je baard zo jeukt als je hem wilt laten staan? En kun je ook iets doen tegen jouw prikkende baard? In dit artikel lees je 4 tips om van je jeukende of prikkende baard af te komen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

De oorzaak van een jeukende en prikkende baard

Maar laten we beginnen bij het begin. Voordat we de tips onthullen, moet je eerst weten waar die jeukende en prikkende baard vandaan komt. Zodra je je begint te scheren zul je ervaren dat het groeien van je baardharen jeuk en irritatie veroorzaakt.

Dat komt doordat de nieuwe haren vanuit de haarzakjes in een scherpe punt groeien. De meeste scheerapparaten zijn gemaakt om je haren zo diep mogelijk in de huid af te snijden. Zo krijg je het gladste resultaat. Zodra de haren beginnen te groeien, boren ze zichzelf een weg door jouw huid heen. Dit veroorzaakt die jeuk en irritatie in de beginfase van je baard. Deze korte haartjes zijn erg hard en kunnen ook een enorm prikkende baard veroorzaken.

Droge huid onder de baard

Is je baard al een stuk langer, maar heb je nog steeds dat jeukende gevoel? Dan heeft dit waarschijnlijk te maken met irritatie onder de baard.  Veel baarddragers vergeten hun baard te verzorgen. En nog vaker vergeten ze de huid ónder de baard goed bij te houden.

De huid kan na een periode flink uitgedroogd raken. En je snapt waarschijnlijk wel wat er dan gebeurd. De irritatie van je huid ga je voelen. Je voelt het uitgedroogde, trekkende gevoel. Daar komt die jeuk dus vandaan! Niets voor niets is baardverzorging essentieel. Het zorgt ervoor dat je baard er goed uit ziet, maar ook dat het prettig is een baard te dragen.

Het goede nieuws: je kunt deze jeuk en deze prikkelende baard voorkomen met deze ultieme tips.

Tip 1: Was je baard met een speciale shampoo

In je baard kunnen dode huidcellen, voedselresten en stof ophopen. Dit kan een jeukende baard veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je baard regelmatig te wassen. Niet met een gewone shampoo, want die zorgt er alleen maar voor dat je huid heel droog wordt.

Was je baard met een speciale baardshampoo of een babyshampoo. Als je dat regelmatig doet, zul merken dat je baard zachter en schoner wordt. Weg jeuk en weg prikkelende baard!

Tip 2: Verwijder ingegroeide haartjes

Door het scheren kan het gebeuren dat de haren niet goed door je huid groeien. Ze groeien dan niet door, maar ín je huid en dit kan flink jeuken en irriteren. Verwijder deze ingegroeide haartjes zo snel mogelijk uit je baard.

Doe je dat niet, dan kan de ingegroeide haar gaan ontsteken. En dat geeft nog meer irritaties en pijn. Verwijder de ingegroeide haren met een pincet en probeer daarbij je huid niet kapot te maken.

Tips 3: Scheer je baard met een elektrisch scheerapparaat

Zodra je baard de juiste lengte heeft, scheer dan je baard alleen nog maar met een elektrisch scheerapparaat. Hierdoor worden je haren gelijkmatiger geknipt en dat is beter voor je baard en voor je huid.

Ook als je je baard er weer af wilt scheren, is het verstandiger om dit met een elektrisch scheerapparaat te doen. Dat is beter voor je huid dan een mesje.

Tip 4: Zorg voor een goede hydratatie van je huid

We zeiden het eerder al: door een goede hydratatie van de huid onder je baard zul je merken dat je baard veel minder jeukt. Het hydrateren van je huid zorgt voor een elastische en sterke huid. Hierdoor is de huid onder je baard minder kwetsbaar voor wrijvende baardharen tegen je huid. Dit geeft minder irritaties en minder jeuk.

Een goede hydratatie van je baard en de huid is iets anders dan het wassen van je baard. Dit laatste doe je met een shampoo, terwijl je het hydrateren doet met een goede baardolie. En alsjeblieft: beknippel niet op het product dat je gebruikt. Het is in onze ogen elke euro waard om je volledig comfortabel te voelen met je baard! En dat rijmt. 😉

Prikkelende jeukende baard arganolie gebruiken

Jeukende, prikkende baard? Arganolie is een geweldige baardolie

Er zijn heel veel verschillende soorten baardolie op de markt. Zeker de laatste jaren is de markt voor baardproducten ontploft. Da’s ook niet zo gek, want steeds meer mannen hebben er een.

We zijn blij om te merken dat steeds meer mannen klant bij ons worden. Een van de redenen is dat zij onze 100% pure arganolle gebruiken voor de verzorging van hun baard. Ben je benieuwd naar de voordelen van arganolie? Die sommen we hieronder even voor je op.

Voordeel 1: Arganolie hydrateert jouw baard

Marokkaanse arganolie hydrateert jouw baard en de huid ontzettend goed. Dat komt doordat het veel natuurlijke squaleen bevat. Dit is een koolwaterstof die hetzelfde is als de talg olie van de huid.

Daarom is 100% pure arganolie niet alleen heel goed voor het tegengaan van een jeukende en prikkelende baard. Je kunt dit middel ook gebruiken als je ergens anders last van jeuk of prikkel ervaart. Denk bijvoorbeeld aan een jeukende eczeemplek. Smeer dit in met arganolie en je jeuk zal snel verdwijnen.

Voordeel 2: Arganolie voedt jouw baard

Aarganolie bevat veel vitamine E, carotenen, fenolen, antioxiderende catechinen en enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Al deze ingrediënten voeden jouw gezichtshaar. Hierdoor zul je merken dat je prikkende baard veel zachter en levendiger wordt. De haartjes worden zachter en gezonder. En dat merk je direct.

Voordeel 3: Arganolie vermindert baardroos

Baardroos is iets wat je natuurlijk niet wilt. De oorzaak is vaak een droge en broze huid waar dode huidcellen afschilferen. Hierdoor ontstaat de witte roos die je uiteindelijk op je zwarte t-shirt terugvindt.

Door de hydraterende werking van arganolie kun je dit voorkomen. En dit geldt niet alleen voor baardroos. Ook als je hoofdhuid jeukt en schilfert kun je arganolie gebruiken om dit te verminderen.

Voordeel 4: Arganolie voorkomt ingegroeide baardhaartjes

Door een goede hydratatie en verzorging van de huid van je baard, kan arganolie ingegroeide baardhaartjes verminderen en zelfs voorkomen. Dat komt doordat deze baardolie een hoge hoeveelheid vitamine E en andere ontstekingsremmende bestanddelen bevat.

Voordeel 5: Arganolie beschermt tegen hitte-beschadiging

Een baard is al lang niet meer gezichtsbeharing dat allerlei kanten op groeit. Steeds meer mannen stylen hun baard met een stijltang of een haardroger. Arganolie beschermt de baard tegen deze hitte, zodat de haren van je baard niet zullen beschadigen. Natuurlijk kun je dit ook toepassen als je je hoofdhaar gaat stylen of föhnen.

gifje arganolie jeukende prikkende baard

Arganolie als middel tegen jeuk en prikkel

De conclusie: voor een goede verzorging van je baard is arganolie volgens ons onmisbaar. Het zorgt voor een goede hydratatie van je huid en een optimale verzorging van je baard. Hierdoor heb je geen last meer van een jeukende baard.

Ook maakt de arganolie jouw haren zacht en flexibel. Dus ook die prikkende baard is voorgoed verleden tijd. Maar je kunt deze olie voor nog veel meer doeleinden gebruiken. Ook als je ergens anders jeuk of prikkel ervaart, kan arganolie de oplossing bieden.

Hoe herken je authentieke arganolie voor je baard

Overweeg je arganolie in te zetten om je baard mee te verzorgen? Dat horen we graag. We geven je in dat geval graag nog even een belangrijk advies. Het is bij arganolie ontzettend belangrijk om een goede, kwalitatieve en vooral pure variant te gebruiken. Want helaas: er zijn nogal wat matige producten op de markt.

Arganolie heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Veel winkels en webshops liften graag mee op dat succes, maar verkopen geen pure producten. Zij mengen hun olie bijvoorbeeld aan met goedkopre olie, of voegen een parfum toe. De olie is dan automatisch niet meer puur, en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Het tast de goede voedingstoffen aan, waardoor het product minder krachtig wordt.

Check dus altijd goed of je wel een 100% pure arganolie aanschaft. Je kan dit checken door de ingrediëntenlijst van de fles te bekijken. Daar mag alleen maar Argania Spinosa Kernel Oil als ingrediënt staan. Staan er andere dingen bij? Dan heb je dus geen pure olie. Let hier alsjeblieft goed op, want alleen dan weet je zeker dat je een optimale ervaring zal hebben.

Gebruik deze kortingscode: jeukendebaard10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode jeukendebaard10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.