• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Bestrijd pigmentvlekken effectief met arganolie
vlekken pigment bestrijden met Arganolie

Bestrijd pigmentvlekken effectief met arganolie

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Pigmentvlekken komen heel veel voor en worden vaak als vervelend ervaren. In de zomer, wanneer de zon meer gaat schijnen, komen ook de pigmentvlekken bij veel mensen weer tevoorschijn. Vooral voor vrouwen is het soms een doorn in het oog en het is lastig om er van af te komen.

Gelukkig zijn er steeds meer producten op de markt die je helpen om de pigmentvlekken te bestrijden. Arganolie is ook een erg geschikt product in de strijd tegen deze vlekken. Hierdoor kan je weer zonder ongemak of onzekerheid je blote armen en benen laten zien.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Wat zijn pigmentvlekken?

Een ander woord voor pigmentvlekken is hyperpigmentatie. Het grootste gedeelte van de bevolking krijgt er in meer of mindere mate mee te maken. Hyperpigmentatie ontstaat namelijk door veroudering, UV-schade en hormonale schommelingen.

De pigmentcellen in de onderste laag van de huid worden dan gestimuleerd om pigment, oftewel kleur, aan te maken. Hierdoor kan er een ophoping ontstaan en deze verschuiven dan naar de bovenliggende huidcellen, waardoor ze zichtbaar worden op de huid als bruine vlekjes. Het is eigenlijk een soort natuurlijke manier van de huid om zichzelf te beschermen. Je kunt het zien als een parasolletje voor je huid om het DNA te beschermen.

Onschadelijk, maar soms wel ongemakkelijk

Wanneer je veel in de zon komt krijg je een bruine kleur. Dat is dus eigenlijk een soort bescherming van de huid. Wanneer je pigmentcellen te vaak gestimuleerd worden, raakt het proces om pigment aan te maken verstoord en kun je dus last krijgen van ophopingen van pigment. Oftewel de beruchte pigmentvlekken. Deze zijn verder niet schadelijk en doen ook geen pijn. Maar ze kunnen wel tot ongemak leiden omdat de meeste mensen ze niet mooi vinden.

Wel kan het betekenen dat je huid in het verleden beschadigd is geraakt op die plek. Naast een overmatige blootstelling aan UV-straling zijn er ook nog andere oorzaken die kunnen zorgen voor hyperpigmentatie. Voorbeelden hiervan zijn onder andere erfelijkheid, ontstekingsreacties bij littekens, wondjes en acne, stress, medicatie en hormonale invloeden zoals zwangerschap of de anticonceptiepil.

Ons advies: wees trots op je huid!

Veel van onze klanten kopen arganolie om hun pigmentvlekken mee te bestrijden. En laten we voorop stellen: er is helemaal niets mis mee om deze vlekken te verminderen. Arganolie kan erg waardevol zijn om dat te realiseren.

Maar we willen ook benadrukken dat het belangrijk is om trots te zijn op je huid. Pigmentvlekken zijn volkomen normaal. Voel je dus vrij om je huid gewoon te laten zien, met of zonder vlekken!

Pigmentvlekken aanpakken met arganolie

Er zijn verschillende middeltjes die je kunt gebruiken om pigmentvlekken te verminderen of zelfs volledig weg te werken. Eén van die middeltjes is arganolie. De vitamine E die in de arganolie zit zorgt ervoor dat de vrije radicalen in je huid stevig worden aangepakt. Ook zorgt het ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Daarmee worden de pigmentvlekken vaak al flink lichter.

Arganolie zorgt voor minder melanine

Verder zorgt arganolie er ook voor dat er minder melanine aan wordt gemaakt. Dit zorgt er weer voor dat je huid minder donker pigment genereert. Hierdoor worden vlekjes die al bestaan niet alleen minder zichtbaar, maar wordt de kans op nieuwe vlekken ook verminderd.

100% pure arganolie gebruiken tegen pigmentvlekken

Je kunt de olie simpelweg gebruiken door elke dag een druppel op elke vlek aan te brengen. Dit kun je dan rustig inmasseren. Je hoeft het niet af te spoelen, want de olie trekt redelijk snel in.

Je kan natuurlijk niet verwachten dat de pigmentvlekken de volgende dag verdwenen zijn. Dat zou natuurlijk hartstikke mooi zijn, maar het is niet realistisch. Alleen door langere tijd consistent met arganolie te smeren zal het pigment op langere termijn gereduceerd worden. Houdt dus vooral vol!

Effectief arganolie maskertje tegen pigment

Je kunt pure arganolie aanbrengen op je pigmentvlekken. Maar voor een nog krachtigere werking kun je ook kiezen voor een maskertje. Zo’n masker kan kant en klaar zijn, maar nog beter is het om dit masker zelf te maken.

Een voorbeeld van een recept is ui, rozenbottelolie en arganolie. Meng een deel rozenbottel met twee delen arganolie en leg gesneden uienringen in dit mengsel. Let er op dat de ui zo vers mogelijk moet zijn, zodat de vitamine A en vitamine C van de ui zo goed mogelijk in het mengsel kan trekken.

Laat het goedje even staan en leg na zo’n vijf minuten de uienringen op je lichaam waar het pigment zit. Dit laat je dan zo’n vijf tot vijftien minuten zitten. Daarna kun je de uienringen verwijderen en de olie inmasseren op de plekken. De rozenbottelolie zorgt ervoor dat je huid weer nieuwe cellen aan gaat maken. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om fijne lijntjes, littekens en pigmentvlekken aan te pakken.

Gebruik deze kortingscode: pigment10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? Bijvoorbeeld om pigmentvlekken te minimaliseren? We got your back! Met de kortingscode pigment10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag gebruiken om jouw pigmentvlekken mee te bestrijden? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.