• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Zet arganolie in in de strijd tegen roos
Roos bestrijden met arganolie

Zet arganolie in in de strijd tegen roos

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je last hebt van een rode, jeukende hoofdhuid en witte vlokjes in je haar is de kans groot dat je te maken hebt met roos. Dat is gelukkig geen gevaar voor je gezondheid of je haar, maar het kan wel heel vervelend zijn. Want wanneer je roos niet goed behandeld kan het uiteindelijk wel leiden tot huidproblemen.

Om dit te voorkomen kun je arganolie gebruiken. Arganolie is namelijk een effectief middel in de strijd tegen roos. In dit artikel delen we met je hoe dat precies zit.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Wat is roos eigenlijk?

Roos, oftewel pityriasis simplex sapilliti, is een aandoening van de hoofdhuid. Hierbij vindt het vernieuwingsproces van de huidcellen in een te hoog tempo plaats, waardoor er dode huidcellen op je hoofd blijven liggen. Die dode huidcellen zien eruit als vlokken met een witgele kleur. Daarnaast zijn ze redelijk groot en vettig.

Vaak wordt roos verward met een droge hoofdhuid. Bij een droge hoofdhuid krijg je namelijk ook vlokjes in je haar, maar deze zijn kleiner, wit van kleur en een stuk droger dan bij roos. Kijk dus eerst goed of je wel daadwerkelijk last hebt van roos of dat het gewoon een droge hoofdhuid is. Pas als je weet wat het probleem is kan je namelijk starten met een effectief behandelprogramma.

Zelf actie ondernemen tegen roos

Roos ontstaat vaak door bepaalde triggers zoals bijvoorbeeld extreme temperaturen. Daarnaast kan het ook zijn dat de roos nooit meer weg gaat en dat je er dus chronisch last van hebt. Als dat zo is gaat het vaak gepaard met roodheid en irritatie van de hoofdhuid. Een andere oorzaak van roos kan een onderliggende aandoening zoals psoriasis of schimmel zijn.

In principe is roos redelijk makkelijk te verhelpen. Zo kan een verandering in het voedingspatroon al veel schelen. Antioxidanten zijn bijvoorbeeld erg belangrijk wanneer je last hebt van roos. Andere opties zijn het consumeren van meer visolie, groene groenten en vers fruit. Ook je hygiëne speelt een grote rol in de strijd tegen roos. Het ontstaat namelijk vaak als de persoonlijke hygiëne van iemand niet goed is.

Arganolie helpt tegen roos

Wat ook goed tegen roos helpt is.. een anti-roos middel. Logisch! Je kunt hiervoor naar de huisarts of naar een drogisterij. Maar je kunt ook kiezen voor 100% pure arganolie. Want door regelmatig arganolie te gebruiken kunnen de klachten van roos aanzienlijk verminderen. Het maakt daarbij niet uit of je een droge of een vette hoofdhuid hebt, want arganolie is voor alle huidtypes geschikt.

Arganolie heeft een verzorgende, hydraterende, herstellende en beschermende functie. Het is in principe voor iedereen goed, maar wanneer je last hebt van huidproblemen is het helemaal een krachtig middel. Het is niet schadelijk en je kunt arganolie gebruiken voor zowel je huid als je haar. De voedende werking zorgt dat er weer voldoende vocht en voedingsstof in je hoofdhuid en haarzakjes trekt. Daardoor komt de vervanging van huidcellen weer in een gezond tempo. Zo wordt je roos langzaam maar zeker steeds minder.

fijn haar behandelen met arganolie

Zo gebruik je arganolie in de strijd tegen roos

Er zijn verschillende manieren waarop je arganolie kunt gebruiken om van die vervelende roos af te komen. Zo kun je het als conditioner op je haar aanbrengen. Je wast dan eerst je haren met shampoo. Wanneer je de shampoo eruit hebt gewassen breng je de arganolie aan. Deze laat je een paar minuten intrekken en vervolgens spoel je de olie uit. Zorg ervoor dat je niet te veel arganolie in je haar smeert, want dan wordt het uitspoelen lastiger. Daarnaast is het simpelweg onnodig en zonde van de portemonnee. Een paar druppels zijn echt al voldoende.

Vergeet je hoofdhuid niet

Roos zit natuurlijk op je hoofdhuid en daarom moet je deze ook aanpakken. Je hoofdhuid raakt vaak ook geïrriteerd wanneer je last hebt van roos. Pure arganolie kan gebruikt worden als masker voor een intensieve behandeling. Breng wat olie aan op je haar en hoofdhuid en masseer het goed in. Laat de arganolie minstens twintig minuten intrekken. Het is zelfs nog beter wanneer je de olie nog langer in laat trekken door er bijvoorbeeld een hele nacht mee te slapen.

Spoel vervolgens de olie weer uit je haar door het te wassen zoals je gewoonlijk doet. De arganolie heeft hierbij niet alleen je hoofdhuid (en dus de roos) aangepakt, maar ook de rest van je haar heeft baat bij dit heerlijke maskertje.

Een andere optie is om wat arganolie toe te voegen aan de shampoo die je gebruikt. Hierdoor heb je de verzorgende kwaliteiten van allebei de producten, waardoor je hoofdhuid optimaal wordt verzorgd. Doe wat shampoo op je handen en doe hier vervolgens ook een paar druppels arganolie bij. Veel meer olie is niet nodig, want met shampoo concentreer je je toch vooral op de hoofdhuid.

Gebruik deze kortingscode: roos10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? Bijvoorbeeld om je roos mee te behandelen? We got your back! Met de kortingscode roos10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie in de strijd tegen jouw roos

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Zodat je effectief de strijd aan kan gaan tegen die vervelende roos? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je haar gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.