• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Arganolie inzetten in de strijd tegen striae
Striae bestrijden met Arganolie

Arganolie inzetten in de strijd tegen striae

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Veel mannen en vrouwen krijgen vroeg of laat last van. Dat ontstaat bijvoorbeeld vaak wanneer er sprake is van een flinke groeispurt, een zwangerschap of een toe- of afname in gewicht. Het zijn een soort littekens in de vorm van strepen die over het hele lichaam voor kunnen komen.

En we begrijpen best: je bent striae misschien liever kwijt dan rijk. Maar het is zeker niet iets waar je je voor moet schamen. Toch voelen veel mensen zich niet comfortabel bij striae. Zij willen er dan graag iets aan doen. Voor al die mensen hebben we goed nieuws. Arganolie kan namelijk helpen in de strijd tegen striae. In dit artikel vertellen we je daar alles over.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Wat is striae?

Striae worden ook wel striemen, huidstriemen of groeistrepen genoemd. Sommige mensen noemen ze zelfs tijgerstrepen, omdat ze er ongeveer hetzelfde uitzien als het vachtpatroon van een tijger. Je kunt striae herkennen aan de rode of paarsachtige strepen op je lichaam die vaak parallel aan elkaar lopen. Striae ontstaat meestal wanneer je een groeispurt krijgt, zwanger bent of snel aankomt in gewicht.

Striae zijn meerdere littekens die ontstaan wanneer je onderhuidse bindweefsel is aangetast. Het ontstaat wanneer er een deel in je lichaam sneller groeit dan dat je huid bij kan houden, waardoor het onderhuidse bindweefsel scheurt. Die scheuren en barsten resulteren in de striae.

Striae komt meestal voor op de vier B’s: op de buik, billen, benen en borsten. Deze plekken zijn extra gevoelig voor striae omdat ze door verschillende oorzaken relatief snel kunnen groeien.

De strijd aangaan met striae door middel van arganolie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is bijna niet mogelijk om helemaal van je striae af te komen. Striae is dus iets waar je mee moet leren leven, want je zult het waarschijnlijk altijd blijven zien. Dat is helemaal niet erg, want heel veel mensen hebben het en het hoort nu eenmaal bij je lichaam. Toch weerhoudt dit veel mensen er niet van om te proberen van de striae af te komen. En dat kan ook. Want arganolie kan helpen om striae langzaam te laten vervagen.

Arganolie tegen striae: beter voorkomen dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen en dat is met striae ook zo. Wanneer je bijvoorbeeld zwanger raakt weet je al dat je in korte tijd veel aan zal komen. Met dat in je achterhoofd kan je beter direct beginnen met het smeren van arganolie. Op deze manier is je huid soepel, zacht en goed gehydrateerd waardoor je weefsel minder snel scheurt en je dus ook minder kans hebt op striae of zwangerschapsstriemen.

Arganolie hydrateert dus vooral de huid, wat erg fijn is wanneer je last hebt van striae. Hierdoor heeft je huid namelijk meer elasticiteit en heeft het een betere weerstand tegen een flinke groei van het lichaam. Een andere werking van arganolie is dat het verschillende antioxidanten bevat waardoor het collageen in je huid beschermd wordt. Daarnaast bevat het ook elastine, wat je huid beschermt tegen vrije radicalen. Op deze manier worden je huidcellen tijdens een periode van snelle groei ondersteunt, waardoor ze minder snel uit elkaar getrokken worden.

Zo gebruik je arganolie tegen striae

Arganolie is helemaal veilig om te gebruiken. Ook wanneer je zwanger bent, aankomt in gewicht of een groeispurt doormaakt. Het is het beste om de olie op te brengen wanneer de huid nog warm is, zodat de poriën zijn geopend. Je huid neemt de olie dan namelijk het beste op. Verwarm wat van de olie door een kleine hoeveelheid in je handen te doen en deze tegen elkaar aan te wrijven. Door vervolgens cirkelende massagebewegingen op het gewenste lichaamsdeel te maken, wrijf je de olie goed in de huid.

De truc hierbij is om dit structureel toe te passen. Na één keer smeren zal je niet direct verschil zien. Probeer dit ritueel gedurende langere tijd, bijvoorbeeld een aantal maanden, vol te houden en je zal merken dat jouw striae langzaam maar zeker verdwijnt.

Gebruik deze kortingscode: striae10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? Bijvoorbeeld om striae mee te minimaliseren? We got your back! Met de kortingscode striae10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen arganolie van de allerbeste kwaliteit tegen jouw striae

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Zodat je jouw striae eindelijk effectief kan bestrijden? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.