• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Arganolie is een krachtig middel voor vet haar
Vet haar en argan olie

Arganolie is een krachtig middel voor vet haar

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Een gratis tip van ons: heb je last van vettige haren? Smeer dan dagelijks wat arganolie in je haar. We weten dat het vreemd klinkt, want waarom zou je olie in je toch al vette haar smeren? Maar het werkt echt! Je zult snel van je vette haren verlost zijn. Ook zal je haar niet meer slap zijn maar juist een enorme boost krijgen.

We kunnen ons voorstellen dat je wil weten hoe dat dan precies werkt. En wees gerust, want dat gaan we je in dit artikel haarfijn uitleggen. Ook kom je te weten waar arganolie vandaan en komt en hoe het gemaakt wordt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Waar komt arganolie precies vandaan

Voordat we vertellen waarom arganolie een oplossing is voor vet haar nemen we je eerst graag mee in de herkomst en productie van dit goedje. Waar komt het vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Wat zit er in? En hoe werkt het?

We beginnen met waar het vandaan komt, en daarvoor gaan we helemaal naar het zuidwesten van Marokko. Arganolie komt van de pit die in de noot van de vrucht van de arganboom zit. Deze boom groeit alleen in dit gebied in Marokko. Deze bomen worden vaak verbouwd door boeren die een kleine plantage hebben. Die plantages zijn vrij schaars, omdat de arganboom niet overal kan groeien.

Hoe wordt arganolie gemaakt?

De arganboom draagt dus een vrucht, de Argania Spinosa. Deze vrucht kan een mens niet eten, maar de geiten die daar rondlopen doen dat wel. Het is dus zaak dat deze vruchten snel verzameld worden voordat de lokale geiten ze naar binnen werken.

De vrucht van de arganboom bevat een noot en daarin zitten maximaal drie amandelachtige pitten. Ín die pitten zit de arganolie. De pitten zijn erg hard en het kost veel kracht om ze te openen om de olie te bemachtigen. Het produceren van arganolie is dus een arbeidsintensief proces. Je zal begrijpen dat de schaarste van deze bomen én het arbeidsintensieve proces dit product relatief prijzig maakt.

De goede stoffen in arganolie voor je vette haar

Arganolie zit boordevol goede voedingstoffen, met onder andere een hoge concentratie aan omega 6, omega 9, antioxidanten en vitamine E. Deze bestanddelen samen zorgen voor de fantastische werking van dit product.

Arganolie voor vet haar gebruiken

We weten dat veel mensen niet direct aan olie denken om vet haar te bestrijden. Maar dat kan dus wel. Dat lijkt vreemd, omdat je denkt dat je je haar nog vetter maakt door er olie in te smeren. Maar je zult verbaasd zijn over het resultaat.

Het gebruik is eenvoudig. Je druppelt dagelijks wat argaolie in je handen en verdeelt dit gelijkmatig over je haar. Begin bij je haarwortels en werk dit uit naar de punten van je haar. Door de olie goed in te masseren bereik je ook de hoofdhuid. Zo zorg je direct voor een goede hydratatie van deze huid.

Voor het beste resultaat doe je dit

Voor een goed resultaat moet je de arganolie ongeveer tien tot vijftien minuten laten intrekken. Dan kan het z’n werking optimaal doen op jouw hoofd en in je haar. Voor een nog beter resultaat kun je je haar ook afdekken met een handdoek. Door de warmte zal de arganolie nog beter inwerken.

Na tien tot vijftien minuten kun je de olie uit je haar spoelen met lauw water. Je zult direct merken dat je haar een stuk lichter en minder vet is geworden. Als je dit dagelijks doet zal je naar verloop van tijd zelfs van je vette haar af kunnen komen.

Wil je je haar een echte boost geven, dan kun je de olie ook een hele nacht in je haar laten zitten. Doe dan wel een handdoek om je haar, zodat je kussen tegen de olie beschermd is.

Arganolie gebruiken voor vet haar

Hoe ontstaat vet haar?

Vet haar krijg je vaak doordat je talgproductie niet op orde is. Maar het kan ook komen doordat je je haar juist te vaak wast. Door al dat wassen verdwijnen de natuurlijke oliën van je hoofdhuid. Om dat te compenseren maakt je huid extra talg aan.

En als je continu met je handen door je haar gaat, dan zal je haar ook vettig worden. Het vet op je handen komt dan namelijk in je haar terecht. Sommige mensen hebben een combinatie van deze drie zaken als oorzaak voor hun vettige haar. Het kan dan voelen alsof je nooit van dat probleem afkomt.

Vet haar: arganolie reguleert je talgproductie

Maar voor die mensen is er dus goed nieuws, want het is toch echt mogelijk. Door je haar en hoofdhuid te behandelen met arganolie, kun je echt van je vette haar afkomen. 100% pure arganolie helpt om je talgproductie te reguleren. De natuurlijke ingrediënten in de arganolie beschermen je haar en zorgen ervoor dat je haar gezond en sterk wordt. Doordat de olie je overmatige talgproductie stopt, zul je snel veel minder last ervaren van vet haar.

Gebruik alleen 100% pure arganolie voor vet haar

Wil je arganolie gebruiken om je haar minder vet te maken? Zorg dan wel dat je uitsluitend 100% pure arganolie gebruikt. Het is bij dit product essentieel om alleen een pure olie van hoge kwaliteit te gebruiken. En er zijn nogal wat producten op de markt die je beter kan vermijden.

Arganolie wint de laatste jaren sterk aan populaireit. Steeds meer mensen gebruiken het in hun dagelijkse verzorging. Veel partijen pikken daar graag een graantje van mee, maar verkopen geen pure producten. Zij mengen hun olie bijvoorbeeld aan met goedkopere olie of voegen een parfum toe. De olie is dan automatisch niet meer puur, en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Het tast de goede voedingstoffen aan, waardoor het product minder krachtig wordt.

Check dus altijd goed of je wel een 100% pure arganolie aanschaft. Je kan dit checken door de ingrediëntenlijst van de fles te bekijken. Daar mag alleen maar Argania Spinosa Kernel Oil als ingrediënt staan. Staan er andere dingen bij? Dan heb je dus geen pure olie. Let hier alsjeblieft goed op, want alleen dan weet je zeker dat je een optimale ervaring zal hebben.

vet haar gifje arganolie

Gebruik deze kortingscode: vethaar10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode vethaar10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.