• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Arganolie.. Is dat eigenlijk zonder parfum?
arganolie zonder parfum gebruiken

Arganolie.. Is dat eigenlijk zonder parfum?

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Arganolie is een product dat enorm veel gebruikt wordt in de cosmetische wereld. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Het is namelijk zo’n beetje overal goed voor: voor je huid, voor je nagels en voor je haren.

Maar voordat je deze olie gaat gebruiken voor je lichaam wil je natuurlijk eerst weten wat voor olie het precies is en wat er allemaal in zit. Zitten er bijvoorbeeld schadelijke of irriterende stoffen in? En hoe ruikt het eigenlijk? Op al deze vragen geven we je in dit artikel uitgebreid antwoord.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Hoe wordt arganolie gemaakt?

Laten we beginnen bij het begin: want hoe wordt arganolie nou precies gemaakt? En daarvoor moeten we helemaal naar het zuidwesten van Marokko. Daar (en alleen daar) groeit namelijk de arganboom.

Aan de arganboom groeien arganvruchten. Deze vruchten worden, wanneer ze rijp zijn, open gebroken met twee stenen. Vervolgens worden de pitten en zaden eruit gehaald. Deze worden ten droge gelegd waarna ze gemalen worden. Er ontstaat dan een soort pasta. Door wat water aan deze pasta toe te voegen en dit goedje te kneden komt de olie er uit. Dit kan allemaal met de hand gedaan worden, maar tegenwoordig worden er ook machines gebruikt. De olie die uit de vrucht komt, wordt direct koud en koel verpakt en opgeslagen. 

arganolie zonder parfum

De geur van arganolie

Arganolie heeft van zichzelf een nootachtige geur. Het is dan ook niet zo gek dat de olie ook diezelfde nootsmaak heeft. De geur wordt niet per se als prettig ervaren, maar is ook niet heel onaangenaam. Daarnaast heeft de olie geen hele sterke geur.

Wanneer je een aantal druppels of een kleine hoeveelheid in je handen doet, of wanneer je aan de fles ruikt, zul je de olie wel ruiken. Als je hem daarna echter inmasseert op je huid of verdeelt over je haren zal de geur al snel verdwijnen. De geur van arganolie ruik je dus alleen maar op het begin.

Let op: arganolie is en blijft een natuurproduct

Vergeet niet dat arganolie een product van de natuur is. Dat betekent dat je arganolie per flesje net even anders kan ruiken. De kleur kan ook per persing verschillen. Soms is de olie vrij donker van kleur, soms is het product juist wat lichter. Maar geen zorgen: dat zegt niets over de puurheid.

Wil je zeker weten dat je met pure arganolie te maken hebt? Bekijk dan altijd even de ingrediëntenlijst. Daar mag alleen maar Argania Spinosa Kernel Oil op staan. Zie je ook andere ingrediënten staan? Dan is je arganolie dus niet 100% puur. Dat flesje kan je dan beter vermijden.

Goed om te weten: wij verkopen uitsluitend 100% pure arganolie. In onze webshop zit je dus altijd goed.

Culinaire arganolie ruikt anders

Daarnaast heb je ook nog culinaire arganolie. Deze wordt, zoals de naam al zegt, gebruikt in de keuken. In principe is het dezelfde olie als cosmetische arganolie, alleen wordt deze variant iets anders bereid. Bij culinaire arganolie worden de pitten namelijk geroosterd voordat de olie er uit wordt geperst. Dit heeft een aantal gevolgen, waaronder een verandering in de geur.

Culinaire arganolie ruikt sterker dan cosmetische arganolie. Wel heeft het dezelfde nootachtige geur. Dit verandert dus niet.

Argan olie is een 100% natuurlijk product zonder parfum

Arganolie is een 100% natuurlijk product. Het is helemaal biologisch en in het proces om de olie te maken wordt er geen parfum toegevoegd. Maar dat wil dus niet zeggen dat er geen geur aan de olie zit. Dat is namelijk wel zo, maar dat is gewoon de natuurlijke geur van het product.

Een gratis tip van ons als jij je arganolie koopt: let er op dat de geur niet zurig is. Als dit namelijk het geval is kan je er vanuit gaan dat de olie al oud is.

Ontgeurde arganolie

Er is ook nog een arganolie die helemaal geurloos is. De olie is dan in het productieproces ontgeurd. Deze arganolie is echter kwalitatief minder goed dan de reguliere variant. Dit ontgeurings proces zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van de olie een stuk omlaag gaat. Je kunt dus beter niet kiezen voor deze variant.

Na zo’n twee jaar gaat de kwaliteit van de arganolie sowieso achteruit. Helemaal bederven zal hij niet, maar de werking wordt wel minder. Dit gaat gepaard met de geur die automatisch ook achteruit gaat. Het is dus geen goed teken wanneer je arganolie helemaal niet meer die nootachtige geur heeft. 

Arganolie met parfum

Heeft jouw arganolie niet die nootachtige geur heeft, maar juist een lekkere rozengeur of een andere frisse geur? Dan klopt er iets niet. Je hebt dan waarschijnlijk niet te maken met 100% pure arganolie, want deze ruikt daar simpelweg niet naar. Check in dit geval even de ingrediëntenlijst op de achterkant van de verpakking. Als je echt 100% pure arganolie hebt gekocht, dan staat er in deze lijst alleen maar argania spinosa.

Wanneer er ook nog andere ingrediënten in deze lijst staan heb je automatisch geen pure arganolie. Deze is dan aangelengd met andere ingrediënten. Vaak is dit onder andere met water, maar het kan dus ook met parfum zijn. Hierdoor wordt de geur natuurlijk beïnvloed, maar het heeft ook een invloed op de werking van het product. Die is namelijk minder krachtig omdat de olie ook minder geconcentreerd is.

Gebruik deze kortingscode: parfum10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode parfum10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.