• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Arganolie zonder siliconen.. Lees dit blog
Silliconen arganolie

Arganolie zonder siliconen.. Lees dit blog

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

In de cosmeticawereld wordt er vaak gebruik gemaakt van siliconen. Er zijn verschillende redenen waarom dat veel gedaan wordt. In crèmes voor de huid wordt het vooral gebruikt omdat het voor een lekker zacht gevoel zorgt. Hierdoor kun je de crème veel gemakkelijker aanbrengen. Ook bij haarproducten worden regelmatig siliconen gebruikt, omdat het een beschermend laagje om je haar aanbrengt waardoor ze meer vocht en voeding vasthouden.

Een ander product waar veel gebruik van wordt gemaakt in de cosmeticawereld is arganolie. Betekent dit dan ook dat er siliconen in arganolie zitten? Op dit onderwerp gaan we in dit artikel verder in.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Siliconen in arganolie

Arganolie is een 100% natuurlijk product. Het wordt gewonnen uit de pitten van de arganvrucht die groeit aan de arganboom. Er worden geen andere stoffen toegevoegd om arganolie te maken. De olie die uit de arganpitten komt is dus direct het eindproduct.

Siliconen is een stofje dat je in graniet en zand vind. Het komt dus niet van nature voor in arganolie, en dus is arganolie een product zonder siliconen. Het kan echter wel zo zijn dat grote merken hun arganolie producten mengen met siliconen. Wil je dat niet? Dan moet je dus van tevoren goed op de lijst met ingrediënten kijken. Alleen op die manier weet je zeker dat jouw product geen siliconen bevat.

Siliconen en de huid

Siliconen worden dus regelmatig gebruikt in huidproducten, omdat het ervoor zorgt dat je het product soepel aan kunt brengen en dat je achterblijft met een lekker zacht gevoel. Er zijn verschillende soorten siliconen en die hebben allemaal hun eigen werking. In huidverzorgingsproducten worden vooral cyclopentasiloxane, cyclomethicone en dimethicone gebruikt.

Siliconen zorgen daarnaast voor een beschermend laagje op je huid. Hierdoor dragen ze bij een een goed gehydrateerde huid omdat het ingebrache vocht moeilijker kan ontsnappen. Het zorgt er ook voor dat allergenen en andere irriterende stoffen van buitenaf minder makkelijk in je huid kunnen penetreren. In arganolie zit echter ook een stofje dat deze werking heeft. Hierdoor is het dus niet altijd nodig om siliconen toe te voegen aan arganolie producten.

arganolie siliconen

Siliconen zijn niet alleen maar slecht

In principe zijn siliconen helemaal niet zo slecht voor je huid, ook al wordt dit vaak beweerd. Zo kunnen deze stoffen de kans op puistjes vergroten. Het heeft echter voornamelijk positieve eigenschappen, zoals hierboven al wordt benoemd. Daarnaast dragen siliconen ook bij aan een goed herstel van de huid wanneer deze beschadigd is door bijvoorbeeld een wond.

Siliconen en het haar

Siliconen worden ook veel gebruikt voor het haar. In principe hebben zij dezelfde werking in haarproducten als in huidproducten. Zo brengt het ook een beschermend laagje aan en zorgt het ervoor dat jouw haar niet beschadigd raakt door bijvoorbeeld een föhn, de stijltang of de regen. Daarnaast blijft dankzij dit laagje het vocht goed in het haar zitten en kunnen er geen schadelijke stoffen binnendringen. Klinkt alleen maar positief toch?

De downsides van siliconen

Dat is helaas ook weer niet helemaal waar. Er zijn veel mensen die geen siliconen gebruiken omdat het ook negatieve kanten heeft. Zo zijn de meeste siliconen niet oplosbaar in water, wat voor sommige haartypes erg vervelend kan zijn. Siliconen verzachten het haar en zorgen ervoor dat het mooi glad wordt, maar hierdoor worden de haren ook verzwaard.

Dit is niet altijd even fijn, zeker niet voor mensen die krullen hebben. Dit kan namelijk de krulvorm op een negatieve manier beïnvloeden. Daarnaast werken siliconen een beetje als een pleister. Het zorgt er wel voor dat je haar beter aanvoelt maar pakt het probleem niet in de kern aan aan. Het is dus maar een tijdelijke oplossing.

Kijk goed naar het etiket

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe haarproducten zul je al snel zien dat er veel producten zijn waarop het etiket vermeld dat er geen siliconen inzitten. Mensen die golvend, krullend of kroeshaar hebben, ontwijken siliconen namelijk vaak. Het kan je haar namelijk vettig en droog maken. En krullen hebben juist veel vocht nodig om hun mooie structuur te behouden.

Bovendien hopen de siliconen zich op op je haar en hoofdhuid, samen met al het talg en vuil. Hierdoor kunnen de hydraterende en voedende stoffen hun werk niet meer goed doen. Dit heeft als gevolg dat je haren en je hoofdhuid ook niet gezond zijn. Siliconen worden daarom vaak vermeden als het gaat om haarproducten.

Gebruik deze kortingscode: silliconen10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode silliconen10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.