• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Arganolie: een volledig biologische verzorger
arganolie is volledig biologisch

Arganolie: een volledig biologische verzorger

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Ben je op zoek naar een fijn biologisch product om je huid en haar intensief mee te verzorgen? Kijk dan eens naar arganolie. Dit is een krachtige verzorgende olie die afkomstig is van de arganvrucht. En omdat dit product zo krachtig is, wint het de laatste jaren enorm aan populariteit in Nederland.

Arganolie is een relatief kostbaar product. Het wordt niet voor niets het ‘Marokkaanse goud’ genoemd. Dat komt omdat de productie erg intensief is. Maar het heeft zijn bijnaam ook te danken aan de kracht die deze arganolie heeft. Dit komt omdat het een bijzondere, plantaardige olie is die vol zit met vetzuren, antioxidanten en vitamines. Dat zijn geweldige ingrediënten als het gaat om het verzorgen van je huid, haar en je nagels. Zeg dus maar gedag tegen je droge huid, je futloze haar of je broze nagels.

Maar wat maakt deze biologische arganolie precies zo sterk? En waarvoor kan je het precies toepassen? Op die vragen gaan we in dit artikel dieper in.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Waar komt biologische arganolie vandaan

Arganolie komt uit Marokko en wordt dus het ‘Marokkaanse Goud’ genoemd. Het goud wijst op de krachtige werking van de olie, maar ook op het feit dat het zo schaars als goud is.

Arganolie komt namelijk van de Arganboom, en deze groeit alleen maar in het zuidwesten van Marokko. Er is meerdere keren geprobeerd om deze boom ook ergens anders te kweken, maar altijd zonder succes. Waarschijnlijk is alleen de droge woestijngrond in Marokko geschikt om te kunnen leven en bloeien. Vandaar dat deze olie ook een hele grote rol speelt in Marokko.

Daarnaast produceert een arganboom maar 30 kilo arganpitten per seizoen. Die 30 kilo is precies genoeg voor een liter 100% pure arganolie. Daarna moet de boom weer herstellen om het seizoen erna weer 30 kilo pitten af te kunnen leveren. De relatief hoge kosten zijn dus logisch. Want de olie kan maar op één plek ter wereld gemaakt worden én de grondstoffen ervoor zijn vrij schaars.

Arganolie wordt beschermd door UNESCO

Het goedje is inmiddels over de gehele wereld erg geliefd. Het is daarmee een belangrijke bron van inkomsten geworden voor de gemeenschap die de olie produceert. Het duurt zo’n twintig jaar voordat er voldoende vruchten aan de arganboom groeien, om deze te kunnen gebruiken voor het produceren van olie. Zo’n boom kan dan wel heel erg oud worden, namelijk meer dan 200 jaar.

Maar in de vorige eeuw is het aantal arganbomen flink afgenomen. Om dat proces om te buigen is de arganstreek in zuidwest Marokko door UNESCO verklaard als beschermd natuurgebied. Zo kunnen de arganbomen die er staan in alle rust groeien en sterk worden. Daarnaast investeert de Marokkaanse overheid in herbebossing van deze gebieden, zodat het aantal arganbomen niet nog verder daalt. Op die manier wordt de productie van de olie de komende jaren op peil gehouden. Zodat jij (en vele anderen) kan genieten van dit krachtige product.

argan olie is 100% biologisch

Arganolie is biologisch

Van juli tot oktober worden de vruchten die van deze bomen komen verzameld, En dat moet snel gebeuren, want anders worden ze opgegeten door de geiten die in het gebied wonen. Dit wordt gedaan door de Amazigh vrouwen. Deze vruchten vallen van de boom wanneer ze rijp zijn.

De Amazigh vrouwen halen de pitten uit de vrucht, waarna ze de olie er uit kunnen persen. De olie die uit die pit komt is ook direct het eindproduct. Er worden dus geen verdere ingrediënten aan toegevoegd. Daarmee is de olie volledig biologisch en natuurlijk. Wel zo’n geruststellend idee.

Wat nog leuk is om te weten: de rest van de vrucht wordt ook gebruikt. Zo gaat de pulp van de vrucht naar de dieren, die dit op kunnen eten. De schil van de pit kan gebruikt worden als brandstof. Zo wordt er dus helemaal niks weggegooid. Hoe mooi is dat?

biologische arganolie

De positieve werking van bio arganolie

In Marokko wordt arganolie natuurlijk al lang gebruikt door de vrouwen om hun huid, nagels en haar te verzorgen. Sinds een paar jaar heeft de rest van de wereld, en vooral de cosmetica-industrie, deze speciale olie ook ontdekt. En dat is logisch, want de bio arganolie die uit deze vrucht komt is heel krachtig.

Arganolie heeft bijvoorbeeld een rijke concentratie aan vetzuren die wonderen doen voor je lichaam. Verder zitten er onder andere ook antioxidanten, sterolen, squaleen, carotenoïden en vitamine E in. Al deze bestanddelen zorgen ervoor dat je huid en haar gehydrateerd wordt en dat beschadigd haar of beschadigde huid wordt hersteld. Zo krijg je dus weer een stralende huid, glanzend haar en sterke en gezonde nagels.

Arganolie kalmeert en heelt de huid en zorgt ervoor dat veroudering tegen wordt gegaan. Dankzij de vitamine E wordt je huid zelfs beschermd tegen uv-straling. Het werkt ontstekingsremmend en zorgt er ook voor dat allergische reacties afgeremd worden. Tot slot stimuleert het je lichaam ook om nieuwe cellen aan te maken en wordt het cholesterolgehalte in je lichaam geneutraliseerd.

Benieuwd geraakt naar pure, biologische arganolie?

Dat begrijpen we. Wij zijn in ieder geval helemaal gek van bio arganolie en de krachtige werking van dit product. In onze webshop vind je een breed assortiment aan pure arganoliën om uit te kiezen. En in onze kennisbank vindt je talloze artikelen over hoe je arganolie het beste kan inzetten.

Daarbij adviseren we onze klanten om vooral veel uit te proberen. Want alleen op die manier ontdek je jouw favoriete manier om arganolie te gebruiken. Natuurlijk mag je altijd contact met ons opnemen als je eens wilt sparren over hoe jij arganolie kan toevoegen aan je dagelijkse verzorging. We staan altijd voor je klaar.

Gebruik deze kortingscode: biologisch10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode biologisch10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie producten van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €50,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

We sturen je bestelling
zo snel mogelijk naar je toe

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.