Arganolie van de
allerbeste kwaliteit.

Gratis bezorging bij
orders vanaf 50 euro.

Voor 16:30 besteld?
Volgende dag geleverd.

45 dagen retourneren.
Zonder vragen.
Home | Hoe wordt arganolie precies gemaakt?
arganolie hoe wordt dat gemaakt

Hoe wordt arganolie precies gemaakt?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Arganolie is een wondermiddel dat nagenoeg overal goed voor is: je haren, je lichaam en je nagels zijn je dankbaar als je dit product gebruikt. En wist je dat er zelfs mee kan koken? Veel van onze klanten gebruiken de olie tijdens de bereiding van hun maaltijd.

Maar het grootste gedeelte van de mensen gebruikt dit product in hun dagelijks verzorgingsritueel. En dat snappen we wel, want deze olie werkt hydraterend, ontstekingsremmend en beschermend. En het herstelt je huid en haar wanneer er beschadigingen zijn opgetreden. En dat zijn nog maar een paar van de vele voordelen die arganolie te bieden heeft.

Niet voor niets wint de olie zo sterk aan populariteit de afgelopen jaren. Waar het eerst alleen maar werd gebruikt in Marokko, gebruiken mensen over de hele wereld inmiddels dit mooie product. En dat terwijl het nog steeds in het zuidwesten van Marokko wordt geproduceerd. Ben je benieuwd hoe die arganolie precies wordt gemaakt? Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Waar komt arganolie vandaan?

Arganolie komt dus uit Marokko. In het zuidwesten van Marokko groeit namelijk de arganboom. Deze kan, waarschijnlijk door de droge grond, alleen maar daar groeien. Er is meerdere keren geprobeerd om de boom op een andere plek te laten groeien, maar steeds zonder succes. De boom sterft op andere grond te snel af om te kunnen groeien en produceren.

De arganboom wordt wel steeds schaarser. Niet zo lang geleden was hij zelfs bijna compleet uitgestorven. Om dit te voorkomen investeert de Marokkaanse overheid grote hoeveelheden geld in de arganstreek. Zo zorgen ze ervoor dat er voldoende bomen overblijven en de productie van arganolie voor de komende decennia gewaarborgd blijft. Ook staat deze streek op de werelderfgoedlijst van Unesco, zodat de bomen in rust kunnen groeien en aansterken. Door de ingrepen van de Marokkaanse overheid en UNESCO kunnen mensen over de hele wereld nog steeds genieten van dit krachtige goedje.

hoe maken ze arganolie

Hoe wordt arganolie gemaakt?

Aan de arganbomen in Marokko groeien vruchten, de zogenaamde arganvruchten. Zodra deze rijp zijn laten ze los en vallen ze op de grond. Deze vruchten worden opgeraapt door groepen lokale vrouwen die daar werkzaam zijn. En daar moeten ze vrij snel mee zijn, want anders worden de vruchten opgegeten door de vele dieren die in het gebied rondlopen.

Na het oprapen van de arganvruchten ontdoen deze vrouwen de vruchten van het vlees. Dat vruchtvlees gaat naar de dieren, zodat ze zo min mogelijk van dit natuurlijke product verspillen. Als het vruchtvlees verwijderd is blijft er een noot over die verschillende pitten bevat. En uit die pit kan vervolgens arganolie worden geperst. De olie is ook direct het eindproduct, want aan 100% natuurlijke arganolie worden geen toevoegingen gedaan.

Sommige pitten worden geroosterd

Soms worden de arganpitten trouwens eerst geroosterd. Dit wordt gedaan bij de arganolie die gemaakt wordt voor culinaire doeleinden. Want arganolie wordt door veel mensen ook gebruikt om gerechten mee te bereiden. Het nadeel hiervan is dat tijdens dit proces een aantal van de belangrijke voedingsstoffen die goed zijn voor je huid, haar en nagels verloren gaan. De olie krijgt er echter wel een lekker smaakje van en het proces om de olie te kunnen maken gaat een stuk sneller.

Onze pitten worden niet geroosterd

Er is ook arganolie die koud geperst is. En die verkopen wij in onze webshop. Waarom vinden wij dat zo belangrijk? Omdat deze variant veel krachtiger is. Door het roosteren van arganpitten verliest de arganolie aan kracht en werking. De voedingsstoffen verdwijnen er namelijk door. Terwijl je juist wil dat de arganolie zo krachtig mogelijk is. De pitten worden in dit geval dus niet geroosterd waardoor alle voedingsstoffen bewaard blijven en de olie optimaal zijn werk kan doen. En dat merk je terug als je het gebruikt.

De productie is een tijdrovend en duur proces

Het maken van deze olie is een zeer tijdrovend proces. Het is niet persé heel moeilijk, maar wel erg intensief. Zo wordt bijvoorbeeld het kraken van de noten nog altijd met de hand gedaan door de lokale medewerkers. Het persen gebeurd inmiddels gelukkig wel machinaal.

Maar ook dat persen is niet heel eenvoudig. Het persen mag bijvoorbeeld niet te snel gebeuren en er moeten grote aantallen arganpitten gebruikt worden om voldoende olie te produceren. De volledige seizoensopbrengst van een arganboom (32 kilo per seizoen) is nodig om 1 liter van deze krachtige olie te produceren! Je kan je dus wel voorstellen dat arganolie een tijdrovend en kostbaar product is om te fabriceren.

arganolie gemaakt

Vanuit Marokko de wereld over

De arganolie wordt dus in Marokko gemaakt maar gaat uiteindelijk de hele wereld over. Dit product wordt tegenwoordig namelijk door mannen en vrouwen over de hele wereld gebruikt die het kopen via webshops zoals deze.

Het wordt verkocht als pure olie (onze favoriet), maar het wordt ook verwerkt in body lotions, shampoos en andere verzorgingsproducten. Arganolie wordt steeds bekender en ook steeds populairder. Waar vroeger alleen de vrouwen in Marokko het spul gebruikten, wil tegenwoordig iedereen deze fantastische olie in bezit hebben.

Wij verkopen premium arganolie producten van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw verzorgingsritueel of gebruiken in jouw gerechten? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:30? Dan valt het pakketje morgen al op je deurmat! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

10 feiten en fabels over arganolie

10 feiten en fabels over arganolie

Arganolie is een Marokkaans product dat zo’n beetje overal goed voor is. Het is bijvoorbeeld erg waardevol voor je haar, huid en nagels. Dit komt omdat er ontzettend veel stoffen in zitten die goed voor je zijn. En daarin schuilt ook een probleem. Want omdat...

Fijn haar en arganolie is een gouden combinatie

Fijn haar en arganolie is een gouden combinatie

Arganolie is een echte alleskunner. Zo ongeveer je hele lichaam heeft baat bij het gebruik van dit product. Het is onder andere goed voor je nagels, voor je huid en natuurlijk ook voor je haar. Het is namelijk een sterk verzorgende en hydraterende olie....

Waar wordt arganolie van gemaakt

Waar wordt arganolie van gemaakt

Arganolie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de cosmetische wereld. Deze olie kun je namelijk overal voor gebruiken en wordt dan ook niet voor niets het Marokkaanse goud genoemd. Steeds meer grote merken kiezen ervoor om arganolie toe te voegen aan...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €50,-?
Dan bezorgen we gratis.

Morgen in huis

Bestel voor 16:30 en ontvang je
pakket de volgende dag.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.

Toegevoegd aan winkelmand 🎉
0