Arganolie van de
allerbeste kwaliteit.

Gratis bezorging bij
orders vanaf 50 euro.

Voor 16:30 besteld?
Volgende dag geleverd.

45 dagen retourneren.
Zonder vragen.
Home | Waaraan kun je pure arganolie herkennen?
Hoe herken je pure Arganolie

Waaraan kun je pure arganolie herkennen?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Arganolie is een 100% procent natuurlijke olie die je kunt gebruiken voor je huid, haar en nagels. Maar tegelijkertijd is het ook een vrij dure olie. Zeker wanneer je hem vergelijkt met andere oliën. Hierdoor zie je een forse toename van ‘neppe’ arganoliën op de markt.

Deze zijn dan ietsje goedkoper, maar let op: het gaat hier dan helaas niet om pure arganolie. Toch wordt dit redelijk goed vermomd, waardoor het soms nog wel eens lastig kan zijn om pure arganolie te herkennen. In dit artikel lees je hoe je deze pure olie kunt herkennen. Zodat je vol vertrouwen kan kiezen voor de allerbeste producten voor jouw huid, haar en nagels.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Pure arganolie is schaars

Laten we beginnen met de reden dat arganolie zo’n duur product is. Dat komt omdat de grondstof hiervoor relatief schaars is. Arganolie komt van arganpitten, die groeien in de vruchten aan een arganboom. Maar die arganboom kan niet overal groeien.

De arganboom groeit alleen maar in het zuidwesten van Marokko. Dat heeft waarschijnlijk iets te maken met de specifieke ondergrond die daar is. Er is al meerdere keren geprobeerd om de arganboom in andere landen te laten groeien, maar telkens zonder succes. Hierdoor is arganolie schaars. Dat zorgt ervoor dat echt pure arganolie een relatief duur product is.

Zo herken je pure arganolie

Als je arganolie wil gebruiken voor je huid, je haar en je nagels, dan is het natuurlijk belangrijk dat je de real deal te pakken hebt. Dankzij het grote aanbod aan gerelateerde producten kan het soms lastig zijn om de pure variant te herkennen. Dus de vraag is: wat kan je precies doen om pure arganolie te herkennen?

Waar komt de arganolie vandaan?

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je arganolie gaat kopen. Ten eerste moet je er zeker van zijn dat de arganolie uit Marokko komt. Dit is namelijk de enige plek waar de arganboom kan groeien. En dus ook de enige plek waar de olie gemaakt wordt. Als de olie die jij koopt dus niet uit Marokko komt, kan je direct je vraagtekens bij het product zetten. Bij pure arganolie staat vaak duidelijk en expliciet vermeldt dat Marokko het land van herkomst is.

Check of de arganolie puur is

Ten tweede staat er vaak op het flesje aangegeven of de olie honderd procent puur is. Kijk bijvoorbeeld bij de ingrediënten om dit te checken. Het enige ingrediënt dat erin mag zitten, is argania spinosa. Er mag dus geen parfum, conserveermiddelen, plantaardige oliën, mineralen of water toegevoegd zijn. Zo’n toevoeging gaat namelijk ten koste van de krachtige werking van de olie. Sterker nog: in sommige gevallen doen ze je huid, haar of nagels meer kwaad dan goed.

Bekijk de verpakking van de argan olie goed

Een ander punt waar je op moet letten is de verpakking. Arganolie kun je namelijk het beste kopen in een glazen flesje en het liefste van donker of mat glas. Op deze manier wordt de olie namelijk het beste beschermd tegen de uv-straling van de zon. Het voordeel van licht of mat glas is dat je de kleur van de olie net iets beter kunt beoordelen. De kleur van de olie is namelijk ook erg belangrijk. Deze moet helder en goud/geel van kleur zijn.

Je kan arganolie ook herkennen aan de geur

Ook de geur van de arganolie is erg belangrijk. Pure cosmetische arganolie heeft een lichte, nootachtige geur. Als het goed is verdwijnt deze geur al snel nadat je hem aan hebt gebracht op de huid. Sommige mensen doet deze geur een beetje denken aan een rubberen elastiekje. Wanneer jouw arganolie geen geur heeft, betekent dat dat het product ontgeurd is. Hiermee gaan in veel gevallen ook alle goede eigenschappen verloren.

Kijk goed naar de prijs

Een andere manier om pure arganolie te herkennen is aan de prijs. Een grote fles pure arganolie van 100 ml kost al snel minstens 25 euro. Is de prijs een stuk lager? Dan is de kans groot dat het geen pure arganolie is. Hij is dan slechter van kwaliteit en het is geen fair trade olie. De productie van de pure arganolie is een lang en intensief proces waarvoor veel pitten gebruikt worden. Dat is de reden dat de prijs van dit product redelijk hoog ligt.

Ervaar de olie op je huid

Tot slot kan je kijken naar hoe de olie aanvoelt op de huid en het haar. Pure arganolie moet zacht aanvoelen en snel intrekken. Na gebruik voelt je huid en haar lekker zacht en glad aan en straalt het. Premium arganolie wordt geperst uit noten die afkomstig zijn uit een van de kwaliteit streken. Daarnaast moet hij koud geperst zijn zodat alle goede stoffen behouden blijven in het proces. Het resultaat is een krachtige olie vol met onverzadigde en essentiële vetzuren. Als je een goede, pure arganolie hebt gekocht, zul je dit al snel merken aan zowel je huid als je haar.

Wij verkopen 100% pure arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je pure arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:30? Dan valt het pakketje morgen al op je deurmat! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

10 feiten en fabels over arganolie

10 feiten en fabels over arganolie

Arganolie is een Marokkaans product dat zo’n beetje overal goed voor is. Het is bijvoorbeeld erg waardevol voor je haar, huid en nagels. Dit komt omdat er ontzettend veel stoffen in zitten die goed voor je zijn. En daarin schuilt ook een probleem. Want omdat...

Fijn haar en arganolie is een gouden combinatie

Fijn haar en arganolie is een gouden combinatie

Arganolie is een echte alleskunner. Zo ongeveer je hele lichaam heeft baat bij het gebruik van dit product. Het is onder andere goed voor je nagels, voor je huid en natuurlijk ook voor je haar. Het is namelijk een sterk verzorgende en hydraterende olie....

Waar wordt arganolie van gemaakt

Waar wordt arganolie van gemaakt

Arganolie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de cosmetische wereld. Deze olie kun je namelijk overal voor gebruiken en wordt dan ook niet voor niets het Marokkaanse goud genoemd. Steeds meer grote merken kiezen ervoor om arganolie toe te voegen aan...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €50,-?
Dan bezorgen we gratis.

Morgen in huis

Bestel voor 16:30 en ontvang je
pakket de volgende dag.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.

Toegevoegd aan winkelmand 🎉
0