Arganolie van de
allerbeste kwaliteit.

Gratis bezorging bij
orders vanaf 50 euro.

Voor 16:30 besteld?
Volgende dag geleverd.

45 dagen retourneren.
Zonder vragen.
Home | Waaraan kun je pure arganolie herkennen?
Hoe herken je pure Arganolie

Waaraan kun je pure arganolie herkennen?

Tags: | ⏱ Leestijd: 3 minuten

Arganolie is een honderd procent natuurlijke olie die je kunt gebruiken voor je huid, haar en nagels. Helaas is het ook een vrij dure olie, zeker wanneer je hem vergelijkt met andere oliën. Hierdoor komen er vaak ‘neppe’ arganoliën op de markt. Deze zijn dan ietsje goedkoper, maar het is geen pure arganolie. Toch wordt dit redelijk goed vermomd, waardoor het soms nog wel eens lastig kan zijn om pure arganolie te herkennen in de winkel. In dit artikel lees je hoe je deze pure olie kunt herkennen, zodat het jou niet zal gebeuren dat je thuiskomt met een flesje aangelengde arganolie.

Schaarste

De reden dat arganolie zo’n duur product is, is omdat de arganboom niet overal kan groeien. Deze kan namelijk alleen maar in het zuidwesten van Marokko groeien. Dankzij de grote vraag naar deze olie, heerst er een schaarste van deze boom. Hierdoor, en dankzij het intensieve proces om de olie te maken, is het een prijzige olie.

Zo herken je pure arganolie

Als je arganolie wil gebruiken voor je huid, haar en nagels dan is het natuurlijk belangrijk dat je de real deal te pakken hebt. Dankzij het grote aanbod, kan het soms lastig zijn om de pure variant te herkennen. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je arganolie gaat kopen. Ten eerste moet je er zeker van zijn dat de arganolie uit Marokko komt. Dit is namelijk de enige plek waar de arganboom kan groeien en dus waar de olie gemaakt wordt. Als hij dus niet uit Marokko komt, kun je al je vraagtekens bij het product zetten. Vaak staat er duidelijk op het flesje dat het product uit Marokko komt.

Ten tweede staat er ook vaak op het flesje aangegeven als hij honderd procent puur is. Kijk bij de ingrediënten om dit te checken. Het enige ingrediënt dat erin mag zitten, is argania spinosa. Er mag dus geen parfum, conserveermiddelen, plantaardige oliën, mineralen of water toegevoegd zijn. Zo’n toevoeging gaat namelijk ten koste van de krachtige werking van de olie.

Een ander punt waar je op moet letten, is de verpakking. Arganolie kun je namelijk het beste kopen in een glazen flesje en het liefste van donker of mat glas. Op deze manier wordt de olie namelijk het beste beschermd tegen de uv-straling van de zon. Het voordeel van licht of mat glas is dat je de kleur van de olie net iets beter kunt beoordelen. De kleur van de olie is namelijk ook erg belangrijk. Deze moet namelijk helder en goud/geel van kleur zijn. Als je toch een plastic flesje hebt, zorg dan dat deze gemaakt is van PET plastic. Andere vormen van plastic kunnen namelijk reageren op de olie, wat ten koste gaat van de olie.

Ook de geur van de arganolie is erg belangrijk. Pure cosmetische arganolie heeft een lichte, nootachtige geur. Als het goed is verdwijnt deze geur al snel nadat je hem aan hebt gebracht op de huid. Sommige mensen doet deze geur een beetje denken aan een rubberen elastiekje, of iets lekkerder, aan popcorn. Wanneer de arganolie geen geur heeft, is hij ontgeurd. Hiermee zijn meestal ook alle goede eigenschappen verloren gegaan. Ook kan het zijn dat je dan te maken hebt met een arganolie die niet goed is gefilterd. Hier krijgt de olie een sterke en onaangename geur van.

Een andere manier om pure arganolie te herkennen, is aan de prijs. Arganolie van honderd ml kost al snel minstens 25 euro, zeker wanneer hij biologisch is. Als de prijs een stuk lager is, dan is de kans groot dat het geen pure arganolie is. Hij is dan slechter van kwaliteit en het is geen fair trade olie. De productie van de pure arganolie is een lang en intensief proces waarvoor veel vruchten gebruikt moeten worden. Het is dan ook niet gek dat de prijs van dit vloeibaar goud redelijk hoog ligt. Dat betekent niet dat de duurste arganolie ook de beste is. Staar je niet blind op de prijs, maar neem alle tips mee in je keuze wanneer je arganolie gaat kopen.

Tot slot moet je ook kijken naar hoe de olie aanvoelt op de huid. Pure arganolie moet namelijk snel intrekken en geen vettig laagje achterlaten. Na gebruik voelt de huid als het goed is lekker zacht en glad aan en ziet hij er stralend uit. Premium arganolie wordt geperst uit noten die afkomstig zijn uit een van de kwaliteit streken. Daarnaast moet hij koud geperst zijn zodat alle goede stoffen behouden blijven in het proces. Het resultaat is een krachtige olie vol met onverzadigde en essentiële vetzuren. Als je een goede, pure arganolie hebt gekocht, zul je dit al snel merken aan zowel je huid als je haar.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Arganolie met aloë vera gebruiken

Arganolie met aloë vera gebruiken

Heb je je huid verbrand in de keuken of in de zon? Heb je een hele droge huid en dof haar of kunnen je huid en haar gewoon wel wat extra verzorging gebruiken? Er zijn verschillende middeltjes die je hierbij kunnen helpen. Je kunt hiervoor natuurlijk naar de...

De geur van arganolie.. hoe ruikt dit product?

De geur van arganolie.. hoe ruikt dit product?

Voordat je een olie gaat kopen die je wil gebruiken voor je huid en haar, is het natuurlijk wel handig om te weten hoe deze ruikt. Je smeert het immers op je lichaam, dus dan is het wel zo handig als deze geur ook een beetje aangenaam is. Niemand zit immers...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €50,-?
Dan bezorgen we gratis.

Morgen in huis

Bestel voor 16:30 en ontvang je
pakket de volgende dag.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.

Toegevoegd aan winkelmand 🎉
0