• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Waar komt arganolie precies vandaan?
Waar komt arganolie vandaan

Waar komt arganolie precies vandaan?

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Arganolie wordt steeds populairder in landen over de hele wereld. En dat is ook niet heel gek. Het is namelijk een geweldig krachtig product dat je nagenoeg overal voor kunt gebruiken. Heb je last van een droge huid? Smeer er wat arganolie op. Heb je last van acne? Arganolie kan deze klachten verminderen. Loop je rond met futloos haar? Arganolie is je beste vriend! En echt waar: zelfs in de keuken kan je deze olie gebruiken.

Maar met een olie die steeds bekender wordt zijn er natuurlijk ook steeds meer mensen die zich afvragen waar dit product precies vandaan komt. En op die vraag geven we je in dit artikel de antwoorden!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

De arganboom in het zuidwesten van Marokko

Arganolie komt van de arganboom. Deze boom groeit in het zuidwesten van Marokko en kan ook alleen maar daar groeien. Er is meerdere keren geprobeerd om deze boom ergens anders te planten en daar te laten groeien, maar zonder succes. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de droge woestijngrond in het zuidwesten van Marokko. Op andere plaatsen lukte het de boom niet om te groeien en dus al helemaal niet om argannoten te produceren.

De boom kan tot wel tweehonderd jaar oud worden en de wortels gaan tot ongeveer 30 meter diep de grond in. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de boom zo goed overleeft in de droge grond. Deze wortels zorgen er ook voor dat de boom zichzelf kan verdedigen tegen bijvoorbeeld zware regenval. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de grond niet erodeert. De bomen hebben dus niet alleen een belangrijke functie in het produceren van argannoten, maar zijn ook belangrijk voor de grond.

Herkomst arganolie

De arganboom was al schaars en wordt steeds schaarser

De arganboom wordt helaas wel steeds schaarser. Hij werd zelfs een tijdje compleet met uitsterven bedreigd. Om dat te voorkomen heeft Unesco de boom bestempeld tot werelderfgoed. Op deze manier kan de boom beter behouden worden. Het stempel ‘werelderfgoed’ zorgt ervoor dat arganbomen in alle rust kunnen groeien en aansterken, zodat de populatie bomen de komende jaren verder zal toenemen.

Daarnaast investeert de Marokkaanse overheid ieder jaar veel geld om deze streek te blijven voorzien van voldoende arganbomen. Zo blijft de productie van arganolie de komende decennia op peil, zodat mensen over de hele wereld kunnen blijven genieten van dit krachtige product.

De vrucht van de arganboom

Eén keer per jaar groeien er vruchten aan de arganboom. Maar dat gebeurd wel pas zodra bomen tussen de dertig en de vijftig jaar oud zijn! Aan de jonge bomen groeit dus nog helemaal niks. Hierdoor wordt de olie dus nog zeldzamer.

Je kunt ongeveer één liter olie krijgen van één boom per seizoen. Voor die ene liter wordt dus de volledige seizoensproductie van die specifieke arganboom gebruikt. Je zal begrijpen: dat doet iets met de prijs. De vraag naar deze olie is heel groot en het aanbod vrij schaars. Die kenmerken van de markt zorgen ervoor dat arganolie een relatief dure olie is. Maar in ruil daarvoor krijg je wel een van de rijkste oliën ter wereld terug.

Hoe wordt arganolie gemaakt

De olie wordt gewonnen uit de pit van de vrucht die de arganboom naar verloop van tijd afwerpt. Deze vrucht wordt opengebroken met een steen, waardoor lokale medewerkers de zaden eruit kunt halen. Er zijn twee verschillende soorten arganolie, namelijk culinaire arganolie en cosmetische arganolie. Bij de culinaire versie worden de zaden eerst geroosterd. Op deze manier krijgt de olie een lekkere nootachtige smaak die het goed doet in allerlei soorten gerechten.

Wanneer er genoeg olie geperst uit de zaden geperst is wordt het product in flesjes en potjes gestopt. Deze worden gebruikt in Marokko, maar worden de afgelopen jaren ook de hele wereld overgevlogen. Onder andere naar ons magazijn, zodat we jou kunnen voorzien van 100% pure arganolie van de allerbeste kwaliteit!

arganolie vandaan

Gebruik deze kortingscode: vandaan10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode vandaan10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie producten van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw verzorgingsritueel of gebruiken in jouw gerechten? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €50,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

We sturen je bestelling
zo snel mogelijk naar je toe

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.