• Binnen een paar dagen bezorgd
  • Boven €50,- gratis thuisbezorgd
  • 45 dagen retourneren zonder gedoe
Home | Waar wordt arganolie van gemaakt
arganolie wordt gemaakt van

Waar wordt arganolie van gemaakt

Tags: | ⏱ Leestijd: 4 minuten

Arganolie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de cosmetische wereld. Deze olie kun je namelijk overal voor gebruiken en wordt dan ook niet voor niets het Marokkaanse goud genoemd. Steeds meer grote merken kiezen ervoor om arganolie toe te voegen aan hun producten.

En dat begrijpen we wel, want arganolie is nu eenmaal ontzettend krachtig. Dankzij zijn hydraterende, voedende, beschermende en herstellende werking zie je al snel verbetering op je huid, haar of nagels. Geen wonder dat mensen er zo enthousiast over zijn. Maar omdat dit zo’n prettig product is rijst vaak ook de vraag waar het eigenlijk van wordt gemaakt. Op die vraag geven we je in dit artikel antwoord.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze arganolie nieuwsbrief met tips, artikelen en kortingsacties. We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een kortingscode van 15%!

Arganolie wordt gemaakt in Marokko

Als je wil weten waar arganolie vandaan komt en van wordt gemaakt zul je helemaal naar Marokko moeten. In het zuidwesten van Marokko staat namelijk de arganboom. Deze kan gek genoeg alleen maar op deze specifieke plek groeien. Er is vaak genoeg geprobeerd om deze boom op een andere plek te planten, maar altijd zonder succes. Waarschijnlijk is alleen de droge woestijngrond in Marokko geschikt voor deze boom. Het is dan ook niet gek dat deze olie een grote rol speelt in Marokko, waar hij al heel erg lang wordt geproduceerd en gebruikt.

De arganboom groeit dus alleen maar in een bepaalde streek van Marokko, namelijk de Arganstreek. Het duurt zo’n twintig jaar voordat er eindelijk vruchten aan een nieuw geplante boom gaan groeien. Zo’n boom kan vervolgens wel weer heel erg oud worden, namelijk meer dan tweehonderd jaar. Erg veel heb je daar overigens niet aan, want hij geeft maar vruchten af tot hij ongeveer vijftig jaar oud is. Per boom wordt er elk jaar zo’n één kilo aan arganolie geproduceerd.

Arganbomen steeds schaarser

In de vorige eeuw is het aantal arganbomen in deze streek flink gezakt. Omdat de bomen op een gegeven moment zo schaars werden, is de streek door het UNESCO verklaard als beschermd natuurgebied. De overheid van Marokko vond dat niet genoeg, want zij investeren daarnaast ook nog eens in de herbebossing van deze gebieden. Dit alles om te voorkomen dat het aantal arganbomen nog verder daalt en dat er dadelijk helemaal geen arganbomen meer over zijn.

De vruchten van de arganboom

De arganolie wordt gemaakt van de vruchten van de arganboom. Deze vruchten zijn rijp in de maanden juli tot oktober. Wanneer ze rijp zijn vallen ze op de grond. Vervolgens worden ze verzameld door groepen Berberse vrouwen die op de arganvelden werkzaam zijn. Dit moet snel gebeuren, want anders gaan de geiten met de vruchten aan de haal. Zij vinden die namelijk ook erg lekker. Ze klimmen soms zelfs in de bomen om de vruchten op te kunnen eten.

Wanneer er genoeg vruchten zijn verzameld moeten deze worden gedroogd. Daarna worden de noten verwijderd zodat de pit eruit kan worden gehaald. Ook deze moet weer gedroogd worden voordat hij open gebroken kan worden. Dit gaat niet heel makkelijk en gebeurt daarom met wat brute kracht en twee stenen.

Vervolgens wordt de pit gemalen met een heleboel andere pitten, waardoor er een dikke pasta ontstaat. Door water aan deze pasta toe te voegen en het goedje grondig te kneden wordt de pure arganolie er een soort van uit gekneed. Dit is de officiële en traditionele manier, maar tegenwoordig worden er steeds meer machines gebruikt om de olie uit de vrucht te persen.

Veel noten nodig voor een liter arganolie

Je hebt ongeveer 2,3 kilo aan pitten nodig om een liter arganolie te kunnen maken. Er worden verder geen andere ingrediënten aan toegevoegd, dus je hebt dan pure arganolie die volledig natuurlijk en biologisch is. De rest van de vrucht wordt natuurlijk ook gebruikt. De pulp van de vrucht gaat naar de dieren, terwijl de schil van van de pit wordt ingezet als brandstof.

Arganolie maken is een kostbaar proces

Zoals je kan lezen: het maken van arganolie is een erg tijdrovend en intensief proces. Dit is dan ook één van de redenen waarom dit product relatief prijzig is. Als je het vergelijkt met andere oliën is het namelijk een stuk duurder.

Een andere reden waarom het zo kostbaar is, is omdat er maar weinig arganbomen zijn en de vraag naar de olie groot is. De vraag is zo groot omdat het een erg krachtige olie is die heel veel goede stoffen bevat en heel goed is voor je huid en je haar. Arganolie komt misschien uit Marokko, maar inmiddels is het dankzij de krachtige werking geliefd over de hele wereld.

Gebruik deze kortingscode: waar10

Wil je onze arganolie gaan gebruiken? We got your back! Met de kortingscode waar10 koop je onze producten met 10% korting.

Voer deze code in tijdens het afrekenen zodat je laagdrempelig kennis kan maken met deze krachtige olie. We beloven dat je daarna nooit meer iets anders wilt! 😉

Wij verkopen premium arganolie van de allerbeste kwaliteit

Ben je overtuigd geraakt en wil je arganolie graag toevoegen aan jouw dagelijkse verzorgingsritueel? Dat snappen we! Via onze webshop kan je jouw arganolie eenvoudig en snel bestellen. En bestel je het voor 16:00? Dan verzenden we het pakketje dezelfde dag al! Hoe fijn is dat?

We hechten er waarde aan dat onze arganolie producten ten alle tijden van de allerhoogste kwaliteit zijn. Want alleen op die manier weet je zeker dat je het beste product voor je huid, haar, nagels of gerechten gebruikt. Daarom selecteren we onze leveranciers streng en verkopen we alleen producten van premium kwaliteit. Zodat jij voor de volle 100% gelukkig bent met je aankoop.

Heb je nog vragen over de inhoud, werking of het gebruik van een product? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om je te informeren en te adviseren.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu artikelen over arganolie. Hieronder vind je onze laatste bijdrages.

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Met arganolie zorgeloos de zomer door

Arganolie, dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Arganboom, is een veelzijdig en voedend middel dat je beste vriend kan worden in de zomer. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het belangrijk om je verzorgingsroutine daar op aan te passen. De zomer...

Krijg 15% korting op je eerste aankoop!

Zodat je kennis kan maken met de werking van arganolie.

De beste kwaliteit

100% biologische en zuivere
arganolie van de beste kwaliteit.

Gratis bezorging

Bestel je voor meer dan €40,-?
Dan bezorgen we gratis.

Snel thuis bezorgd

Voor 16:00 besteld is
dezelfde dag op de post.

45 dagen retour

Je krijgt 45 dagen retourrecht.
Zonder moeilijke vragen.